Директор на благоевградско училище предлага на Община Благоевград, нова система

...
Директор на благоевградско училище предлага на Община Благоевград, нова система
Коментари Харесай

Директор на благоевградско училище предлага нови критерии за прием в първи клас

Директор на благоевградско учебно заведение предлага на Община Благоевград, нова система за банкет на първокласници. Според него би трябвало да бъде въведено райониране за учениците в първи клас, какъвто сега не се ползва. От общинската администрация обясниха, че работна група ще изготви критерии за записването на учениците. Следващата образователна година се чака в Благоевград да има към 920 деца в първи клас, оповестява Българска национална телевизия.

 

Според шефа на шесто главно учебно заведение „ Иван Вазов " в Благоевград децата, завършващи детска градина, би трябвало да учат в най- близкото до нея образователно заведение. По този метод учениците ще бъдат разпределени отмерено във всички учебни заведения в града, а няма да бъдат съсредоточени единствено в центъра.

Димитър Арабаджиев, шеф на Основно учебно заведение „ Иван Вазов " – Благоевград: Така ще решим казуса с прилежащите региони и главния критерии за приемане на възпитаници наоколо до учебното заведение.

Директорът предлага още да бъде въведено райониране, като децата се записват в учебните заведения, в които на избори по описи гласоподават родителите им.

Димитър Арабаджиев, шеф на Основно учебно заведение „ Иван Вазов " – Благоевград: Аз съм употребил концепцията на правото на гласоподаване и концепцията на право на обучение. Като ги групирам тези права съм направил 13 прилежаща региона към учебните заведения в Благоевград.

От община Благоевград споделиха, че към момента не са подготвени с новите критерии за банкет на първокласници. Обясниха обаче, че не всички учебни заведения в града ще могат да преминат на едносменен режим до 2020 година, каквато е концепцията на МОН. Сред учебните заведения в Благоевград, които мъчно ще могат да преминат на едносменен режим, са математическата и езиковата гимназия, които сега употребяват обща постройка.

Симона Митова, нач. отдел „ Образование " - община Благоевград: Ще се търсят разновидности, там където има опция за дострояване, там където има опция за съчетание, тъй че да минат всички на едносменен режим.

От община Благоевград се надяват да получат финансова помощ то просветителното министерство, с цел да могат да решат казуса с неналичието на здания, където да бъдат настанени учениците за образование на една промяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР