Директно откраднах това заглавие от шефа на Шесто мъжко отделение

...
Директно откраднах това заглавие от шефа на Шесто мъжко отделение
Коментари Харесай

Стига се борихме за  чистота, хайде да метем

Директно откраднах това заглавие от шефа на Шесто мъжко поделение в болничното заведение в Раднево Иван Добринов, където лежат алкохолици. Защото един доктор се оказа прав.

Днес е денят за битка с наркоманиите и десетки неправителствени организации провеждат каквото се сетиш - като хепънинги, пърформанси и да не дава Господ други проведени мероприятия, с цел да раздават листовки на деца, които и хабер си нямат от дрога. И да им дадат инфо какво съставлява дрогата.

Понеже България се бори с цялостни сили с хората, които се друсат, одобрявам, че това е още един гвоздей в ковчега на наркотрафикантите. Само че по никакъв начин не е ефикасен . Защото сякаш прави предварителна защита, а в реалност не прави нищо. Прави измислени мероприятия, от които изгода няма, само че пък се регистрират действия. 

Няма по какъв начин да накараш наркоман или пияч да спре използването на психоактивни субстанции, в случай че го накараш да меси самун или да прави изложения. Сто % няма.

Виждала съм хора от комуни, за които родителите им заплащат 1000 лв. на месец, с цел да омесят един козунак или да създадат стомничка от глина, тъй като това сякаш щяло да им помогне да се освободят от зависимостта.

Какво в това занятие смятате, че ще ги освободи от най-тежкия проблем? Просто трансферирате казуса на децата си на хора, които са ви убедили, че могат да го решат, само че против луди пари. И този проблем няма да тежи на вас.

Изобщо не желая да приказвам за клошарите, които си купуват алкохол от аптеката или пият изхвърлени спиртни питиета, за които не е ясно какво съдържат. Или се друсат с евтина дрога /впрочем, и с дизайнерска да се друсат, разликата е минимална/.

Големият проблем е в това, че псевдоспециалисти, само че с дипломи, подвеждат освен дребни деца, а и техните родители, да заплащат луди пари, с концепцията че измежду година, с помощта на правене на козунаци, виене на баници и спорт те ще се отърват от зависимостите . Проблемът е заплашителен, тъй като родителите с доста пари се набиват с още по-големи заеми, вярвайки, че това ще избави децата им.

А самата страна нехае и не прави нищо по въпроса, като оставя на частни структури да вземат решение казуса със подвластните от психоактивни субстанции. Хлапетата, които употребяват " пико " да вземем за пример, както и всички типове дизайнерска дрога, няма къде да бъдат настанени в болница . Защото всички наши психиатрии, където могат да бъдат настанени наркомани, са пригодени единствено за възрастни. Ако хлапето ви е пробвало дизайнерска дрога в заведение, прибере се у дома и ви потроши костите, даже няма къде да го настаните.

Спомням си тъжната обстановка на мой прочут, чието дете открадна тв приемника и ютията и той одобри и двете неща в тъжно примирие. Нямаше къде да настанят момчето, у нас и в този момент няма стратегии за малолетни. Още си припомням по какъв начин си купи в подмяна на откраднатия тв приемник " Шилялис "  с обяснението: " И да го открадне, никой няма да го купи ". 

Политиците са на мнение, че щом сами си го провокират, сами и да си мрат . Закриват Националния център по наркомании - е, той в последно време така и така не работеше, с помощта на техния избор на личен състав.

Е, ще се разтичат, в случай че опре до тяхно дете, естествено. На виновни длъжности се назначават хора, които не могат даже да кажат за какви дроги става дума, а показват пред страната рационална и съвременна картинка, съответваща на разпоредбите.

Хайде най-накрая да не замитаме, а да изметем. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР