Директни полети между България и Кралство Саудитска Арабия предстои да

...
Директни полети между България и Кралство Саудитска Арабия предстои да
Коментари Харесай

Директна авиовръзка със Саудитска Арабия от 2023 г.

Директни полети сред България и Кралство Саудитска Арабия следва да започват от началото на идната година. Линиите ще са София-Рияд-София и Варна-Дамам-Варна.

От българска страна авиационният оператор, който е назначен да оперира по въздушната линия е " България Ер ", а от страна на Кралство Саудитска Арабия полетите ще се извършват от самолетна компания Флайнас.

Това планува първата конвенция в региона на превоза сред Република България и Кралство Саудитска Арабия. Тя е подписана през днешния ден в Рияд от заместител министър-председателя и министър на превоза и известията Христо Алексиев и министъра на превоза и логистичните услуги на Кралство Саудитска Арабия Салех ал Джасер, оповестяват от пресцентъра на МТ.

Спогодбата за въздушни известия сред държавните управления на двете страни основава нова правна рамка, хармонизирана с правото на Европейски Съюз , която дава отговор на актуалните условия и условия за осъществяване на въздушни услуги.

По време на формалното посещаване в Рияд вицепремиерът Христо Алексиев и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев са подчертали, че България приема Кралство Саудитска Арабия като стратегически сътрудник в района на Близкия Изток.

От страна на Кралство Саудитска Арабия е бил деклариран интерес към съдействие в региона на минното дело и автомобилостроенето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР