Директен износ на оръжие от България за Украйна не е

...
Директен износ на оръжие от България за Украйна не е
Коментари Харесай

Киро кърши пръсти в НС: Ама износът на оръжия не е бил директен! Нинова спази думата си

Директен експорт на оръжие от България за Украйна не е имало. Помощта за Украйна е минавала през други страни, т.е Корнелия Нинова е спазила думата си. Тази теза изрази някогашният министър председател Кирил Петков в Народното събрание.

По-рано немският вестник „ Ди Велт “ разгласява информация, че страната ни е снабдявала Украйна с военна помощ през цялото време на съветската инвазия, само че не непосредствено, а посредством трети страни. Това било витално значимо украинския народ и даже президентът Зеленски персонално благодарил на Петков.

„ Прави са. Формално нямаме нито един експорт непосредствено за Украйна. От тази позиция те са безусловно прави – в документите в Министерството на стопанската система написа Полша, Румъния, Англия “, изясни за „ 24 часа “ Петков.

Директен експорт от България за Украйна не е имало. България е изнасяла оръжие за редица страни, измежду които Щатите, Англия, Полша, Румъния, след което това оръжие е стигало до Украйна, повтори и някогашният финансов министър Асен Василев.

Нашите сътрудници са купували оръжието на българската промишленост и да, част от това оръжие е отивало в украинската войска, само че това не е тъй като България е изнасяла, а тъй като нашите сътрудници са внасяли в Украйна. Но се радваме, че в заглавието е написано ясно, че България е имала основополагаща роля и от вярната страна на историята този път, сподели Петков.

По този метод България е спазила решението на Народното събрание. Същевременно е спазена и позицията на „ Промяната “ от април страната ни да направи всичко допустимо, с цел да завоюва тази война.

Корнелия Нинова от самото начало заявяваше, че в случай че има пряк експорт за Украйна, тя ще отдръпна поддръжката си за това държавно управление. Това беше ясно казано от нея и беше спазено. Нейната задача е да оторизира износа, той отиваше за страни от Европейския съюз и НАТО, изясни Петков.

Според него значимото е, че за първи път България не се цитира като неприятен образец.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР