Dir.bgМладите хора на възраст между 15 и 29 г. са

...
Dir.bgМладите хора на възраст между 15 и 29 г. са
Коментари Харесай

Младите хора у нас намаляват постоянно, вече са малко над 1 милион

Dir.bg

Младите хора на възраст сред 15 и 29 година са малко над 1 милион души, като непрекъснато понижават. За България това е почти с 40 хиляди младежи за година. Това установи годишният Доклад за младежта за 2017 година, признат през днешния ден от Народното събрание.

Според прогнозата на Националния статистически институт, наклонността ще се резервира и през 2020 година това население ще слезе под 1 милион при сбор на българите 6.9 милиона души.

През 2025 година нещата ще продължат да се утежняват и младото население на страната ще намалее до 970 000 души при сбор на българите от 6.3 милиона души. През 2017 година се резервира равнището на миграцията на младежите от дребните обитаеми места към градовете, като повече от три четвърти от младежите живеят в градовете и единствено една четвърт в селата.



Що се отнася до междинното обучение, имаме леко усъвършенстване на индикаторите. През 2017 година понижава броят и относителният дял на напусналите учебно заведение по отношение на общия брой възпитаници - от 2,9 на 100 през 2016 година /или 21 170 души/ до 2,7 на 100 /или 20 092 души/, с което се прекъсва откритата през последните четири години наклонност на устойчиво повишаване на този индикатор, сочи  Докладът за младежта.

Подобни заключения направиха и учените от Българска академия на науките. В интервала 2030-2035 година се чака внезапно понижаване на популацията сред 15 и 40-годишна възраст, а популацията на възраст от 65 години до тогава ще продължи да се усилва.

Такива са прогнозите на Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките, показани в отчет по плана " Мерки за превъзмогване на демографската рецесия в Република България ", предоставен от Министерския съвет.

Очакванията са, че каквото и да направи пред идващите години страната, популацията ще понижава. В най-лошия вид до 2040 година популацията на България би достигнало до към 5 860 000 души, а при най-хубавия - 6 750 000 души.

   

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР