Dir.bgКогато отслабне възможността на гражданите да оказват контрол върху политическия

...
Dir.bgКогато отслабне възможността на гражданите да оказват контрол върху политическия
Коментари Харесай

Радев не потвърди за вето върху Изборния кодекс, но обеща решение в интерес на обществото

Dir.bg

Когато отслабне опцията на жителите да оказват надзор върху политическия хайлайф, той стартира да обслужва своите ползи, сподели президентът

Президентът Румен Радев увери, че решението му по измененията в Изборния кодекс ще бъде в полза на обществото. Държавният глава сподели това на среща с представители на българската общественост в швейцарската столица Берн, съобщи сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Радев беше запитан ще употребява ли правото си на несъгласие за Изборния кодекс, откакто преди няколко дни съобщи, че обмисля въпроса.



" Моят екип работи интензивно по въпроса. Това е извънредно значим закон, от него зависят устоите на нашата народна власт ", отговори президентът.

Той уточни, че като се върне в България, ще има решение по въпроса.

" Когато по разнообразни причини  отслабне опцията на жителите да оказват надзор върху политическия хайлайф , той последователно стартира да обслужва своите ползи, а не ползите на обществото. Затова не би трябвало да отстъпваме от силата на представителната народна власт, тук при вас даже е директна народна власт, която е още по-силна форма на надзор и на присъединяване на жителите във вземането на решения и в управническите процеси, сподели президентът Радев пред присъстващите. При нас имаме отделяне, това е огромният проблем на България. Хората мъчно въздействат на политическите процеси и на механизмите на взимане на решения. Не би трябвало да има оттегляне, изборният развой е доста значим ", добави президентът.



" Чувствам се горделив довечера, тъй като знам, че в една страна като Швейцария, която се е трансформирала в знак на разцвет, единодушие и отдадено общество, ефикасни институции, високи постижения в региона на науката, изкуството, културата, банковото дело, тъкмо в тази страна има, и то значително, високообразовани и квалифицирани българи, които съумяват да извоюват престиж и то в области като просвета, изкуство, просвета, медицина, компютърни технологии, банково дело, инженеринг ", сподели още той  пред десетките събрали се.

Радев  благодари на сънародниците ни , като уточни, че техният триумф не е единствено персонален, а е голям триумф за България, тъй като в днешния световен свят на взаимни предприятия, бизнес и планове, доверието и престижът са извънредно значими.

" Вие това вършиме, вие представяте България на едно доста високо равнище, вдъхвате доверие във всичко българско. Показвате, че българите са надарени, работят крепко и имат мощен дух. Искам да ви благодаря най-много за това, че не забравяте здравия български корен и даже тук, надалеч от родината, съхранявате нашата национална еднаквост, а тя стартира с езика ", сподели още той.

И посочи, че с помощта на сънародниците ни в редица градове в Швейцария се откриха български учебни заведения, а също по този начин се пази вярата ни с църковните общности " Св. Георги Победоносец ", " Рождество Христово ".

" Убеден съм, че  рано или късно България ще се трансформира в място, където нашите млади генерации ще желаят да учат , да работят и да живеят, сподели президентът. Знайте, че разчитаме на вас ", обърна се  Румен Радев към присъстващите.

В Швейцария живеят към 12 000 българи.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР