Dir.bgДемокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да

...
Dir.bgДемокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да
Коментари Харесай

Борисов: ДС не си е отишла, но няма да позволим отново да фалират банки

Dir.bg

" Демокрацията дава правото на промяна на управниците, само че няма да позволим на Българска социалистическа партия още веднъж да банкрутират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност (ДС) си е отишла. Напротив - в този момент са децата и внуците на Държавна сигурност. Даже по-силно работят в този момент. Но ние сме демократи и одобряваме тези неща с усмивка ", това заяви премиерът Бойко Борисов по време на честването на 25-годишния празник на фондация " Конрад Аденауер " в България.

" Благодаря на фондацията за оценката за българското европредседателство -  то не е на Борисов , на ГЕРБ, на държавното управление. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-хубавото европредседателство в последните години. И освен в чисто техническо отношение, а тъй като сложихме на масата една от найтрудните тематики - Западните Балкани ", разяснява той.

И уточни, че фондацията постоянно се е грижила доброжелателно за ГЕРБ.

" Историята е тъжна, тъй като Национална движение „Симеон Втори" се пробваха да блокират ГЕРБ  като партия. Спомням, си че шефът на Европол ме заведе в Берлин и за първи път срещнах Ангела Меркел. Тя ме гледа и споделя: " Учудвам се. На себе си се удивлявам, тъй като ти си един кмет на един град в Европа, а аз съм канцлер на най-голямата страна в Европа. Ти даже не си началник на партията си, само че за България би трябвало служител на реда и по тази причина ще те поддържам ". Но аз споделих, че " Конрад Аденауер " не желаят да ме срещнат и тя вика, че в този момент ще ме одобряват. И се срещнах с Герхард доктор Герхард Валерс, заместител основен секретар и началник на Отдела за европейско и интернационално съдействие на Фондация " Конрад Аденауер " - дал съм му доклад по всяка една тематика. И стана по този начин, че днес  най-тъмносините в Европа да дойдат и да благодарят на България  за това, което е направила ", сподели Борисов, представен от " Фокус ".

И добави, че в лицето на ГЕРБ фондацията има партия, която съблюдава всички полезности, под които се подписала.

" Но по-голяма е заплахата от боен спор и това те би трябвало да го регистрират и им го споделих ", съобщи министър-председателят.

Той подчента, че се чака тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде найниският в Европа.

  " Ръстът на стопанската система е най-стабилен. За първи път износът за Германия е доста огромен. И не аз, а представител на " Конрад Аденауер " сподели, че Брутният вътрешен продукт на страната в миналото е бил 7,5 милиарда $ - какво можеш да направиш с подобен Брутният вътрешен продукт? Тази година ще финишираме с над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. Бюджетите ни са на остатък, растежът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - единствено тези, които не желаят да работят, не работят, голям фискален запас, " Златен запас ", и съм сигурен, че през юли 2019 година ще влезем в чакалнята на Еврозоната. Което подсигурява на вложителите, че стопанската система е постоянна и няма да банкрутират банки. Така Европа имат образец по какъв начин страна от Източна Европа може да бъде страна за образец ", сподели още Борисов.

" Нула мигранти, съвършено работи съглашението с Турция.  Какво " Конрад Аденауер " би желала повече от партията, на която оказва помощ?  Още нещо - да падне мониторинговият отчет в частта с битката с проведената престъпност. И в този момент това беше регистрирано. Сиреч, имате една страна на изток, която като дисциплинираност е радикално противоположна на Гърция, имате защита на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, тъй като със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци - те са се върнали неведнъж ", посочи министър председателят.

Той за следващ път той акцентира, че със събраните пари от контрабандата ръководещите са нараснали учителските заплати и са повишили приходите. И посочи, че си е извършил всички задължения, поети преди 10 години, и в този момент има подредена страна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР