Дипломацията за Сирия не работи заради ветото на Русия.Това заяви

...
Дипломацията за Сирия не работи заради ветото на Русия.Това заяви
Коментари Харесай

Дипломацията за Сирия не работи заради ветото на Русия, обяви Мей пред парламента

Дипломацията за Сирия не работи поради ветото на Русия.

Това съобщи министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей по време на чуване в Камарата на общините по отношение на извършените удари в арабската страна.

В събота сутринта при координирани дейности Съединени американски щати, Франция и Обединеното кралство нанесоха удари по цели на сирийската войска.

Според Мей намесата през уикенда е имала за цел да " облекчи човешкото страдалчество ", а не промяна на режима или интервенция в гражданската война.

Не можем да позволим потреблението на химически оръжия да се трансформира в нещо обикновено в Сирия или по улиците на Англия, акцентира тя.

Мей изброи атакуваните места, от които множеството са военни обекти или уреди за създаване на химически оръжия. По думите й военната интервенция е била за " оптимално заличаване на запасите от химически оръжия ". Тя приветства поддръжката на западните страни.

Британският министър председател упрекна Русия за влошаващата се филантропична рецесия в Сирия. Министър-председателят акцентира, че Москва не се е пробвала да предотврати потреблението на химически оръжия в спора и непрекъснато е употребила правото си на несъгласие в Организация на обединените нации за блокиране опитите за образуване на следствие.

Мей е уверена, че химическата офанзива е осъществена от сирийската войска, тъй като опозицията и ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) нямат благоприятни условия да проведат сходно нахлуване.

Ударите бяха освен морално оправдани, само че и правно законни, има вяра министър председателят.

Тереза Мей отхвърли рецензията към тактиката й, заявявайки, че " не сме създали това, тъй като президентът Тръмп е изискал да го създадем. Направихме го, тъй като имаме вяра, че е вярното нещо, не сме сами. Има огромна интернационална поддръжка за подхванатите от нас дейности ".

След премиера думата взе водачът на опозицията.

Председателят на Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи, че министър председателят би трябвало да се регистрира пред Народното събрание, а не пред Тръмп. Той повтори апела си да се базират на War Powers Act и при всяка бъдеща военна интервенция министър председателят авансово да търси утвърждението на Народното събрание.

Корбин има вяра, че дейностите на Лондон са " юридически съмнителни ". Според него доказателствата сочат към сирийския водач Башар Асад, само че и други групи са употребявали такива оръжия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР