Дипломация не се прави от телевизионния екран. Дипломация се прави

...
Дипломация не се прави от телевизионния екран. Дипломация се прави
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Дипломация се прави на масата за преговори, това се случи във Варна

Дипломация не се прави от телевизионния екран. Дипломация се прави на масата за договаряния, това се случи във Варна. Това разяснява за утринния блок на Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

По думите й значим въпрос по време на историческата среща ЕС-Турция бе бежанската рецесия, а на българската граница няма напън. „ Нещо, което е доста значимо, е задължението да се възстановяват връзките “, уточни тя. Захариева призна, че има неща, които провокират несъгласия, само че значимото е да се фокусираме върху позитивното.

„ Това е подадена ръка, оттук-нататък доста работа следва. Тонът на срещата беше извънредно градивен “, счита още външният министър.

Според нея има разлики по позициите, само че те не се вземат решение през медиите. Външният министър разяснява и случая с отравянето на Скрипал и разискванията на този проблем. България няма желание да гони съветски дипломати, уточни тя. „ Напрежението е огромно “, счита Захариева. Призивът е и съветската страна да покаже, че е част в следствието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР