Дипломатите и консулските служители на Колумбия трябва да напуснат Венецуела

...
Дипломатите и консулските служители на Колумбия трябва да напуснат Венецуела
Коментари Харесай

Мадуро даде 24 часа на колумбийските дипломати да напуснат страната

Дипломатите и консулските чиновници на Колумбия би трябвало да изоставен Венецуела в границите на 24 часа, се споделя в изказване на външното министерство, представено от РИА Новости и " Фокус ". Според министерството Съединените щати и Колумбия са организирали " пропагандно шоу " на границата с Венецуела, нарушили са нормите на Организация на обединените нации и са сложили в заплаха мира в страната и района. Каракас прекъсна 23 февруари дипломатическите и политическите връзки с Богота. Властите на Колумбия дадоха обещание допустимо най-скоро да изтеглят дипломати от Венецуела.

Влошаването на връзките сред двете страни се дължи на обстановката към доставката на американска филантропична помощ от Колумбия към Венецуела. Опозицията упорства филантропичната помощ да бъде позволена в страната, само че президентът Николас Мадуро изрично отхвърли да я одобри. Каракас разположи войски до границата, с цел да предотврати прекосяването на камиони.

Според Мадуро американската помощ се е трансформирала в " подправено шоу ", защото Вашингтон блокира активите на държавната петролна компания PDVSA и не разрешава покупко-продажбите с нея, лишавайки Венецуела от повече от 10 милиарда $, а Банката на Англия отхвърля да върне на Каракас златните му запаси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР