Дипломатическото представителство на Европейския съюз във Вашингтон е със възстановен

...
Дипломатическото представителство на Европейския съюз във Вашингтон е със възстановен
Коментари Харесай

САЩ възстанови статута на дипломатическото представителство на ЕС

Дипломатическото посланичество на Европейския съюз във Вашингтон е със възобновен статута. Това съответства с встъпването в служба на новия началник на дипломатическата задача на Европейски Съюз Ставрос Ламбринидис.
Съединени американски щати възвърнаха статута на дипломатическото посланичество на Европейския съюз във Вашингтон, който беше намален по-рано без никакво пояснение. Възстановяването съответства с встъпването в служба на новия глава на дипломатическата задача на Европейски Съюз Ставрос Ламбринидис, оповестява БГНЕС.

През декември предходната година по време на погребението на президента Джордж Буш старши /1989-1993 г./ стана ясно, че Държавният департамент е намалил статута, откакто името на дипломат Дейвид О’Съливан не беше упоменато в съответния протоколен ред. Европейският външен министър Федерика Могерини отхвърли да разяснява дейностите на американската администрация, заявявайки, че „ тези промени не са предпочитани, с цел да бъдат коментирани на фона на огромните геополитически провокации, с които се сблъскваме в нашия район и света “.

„ Държавният секретар Майк Помпео е наредил на началника на протокола да предприеме съответните ограничения за възобновяване “, се споделя в известие на непрекъснатото посланичество на Съединени американски щати в Европейски Съюз.

Американският дипломат в съюза Гордън Сондланд съобщи, че Европейски Съюз е „ извънредно значима организация и един от най-ценните сътрудници на Америка в обезпечаването на международната сигурност и преуспяване “. По-рано в изявление за „ Политико “ американският посланик назова Европейски Съюз „ остарял “, а Европейска комисия – „ откъсната от действителността “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР