Дипломатическото напрежение между България и Франция беше предизвикано от интервю

...
Дипломатическото напрежение между България и Франция беше предизвикано от интервю
Коментари Харесай

Виновен ли е преводът за напрежението между София и Париж?


Дипломатическото напрежение сред България и Франция беше провокирано от изявление на на френския президент Еманюел Макрон пред крайнодясното списание „ Вальор актюел”.

В него той споделя, че избира легални мигранти от Африка пред незаконни мигранти, които идват през украинските и българските канали. Първоначалната информация беше, че се Макрон споделя „ български банди”.

Късно нощес българският министър председател Бойко Борисов разгласява във „ Фейсбук” информацията, че Макрон му е звъннал и го е уверил, че в никакъв случай не е произнасял тези думи и в никакъв случай не е подлагал на критика българските жители, служащи или институции.

Факти е, че за първи път френски президент след ръководството на Жак Ширак приказва пред издание, на крайната десница, разяснява кореспондентът на bTV във Франция Десислава Минчева. По думите ѝ то не е минало неусетно във Франция, само че до през вчерашния ден никой не е обръщал внимание на изречението, касаещо страната ни.

В него се споделя: „ Предпочитам легални хора, в сравнение с такива посредством незаконните украински и български канали. Няма думата „ граждани” и „ банди”, разгласи кореспондентът на bTV.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР