Дипломатическият скандал между България и Русия се разраства. Руски историк

...
Дипломатическият скандал между България и Русия се разраства. Руски историк
Коментари Харесай

В Русия: България помогна на фашистите

Дипломатическият скандал сред България и Русия се разраства. Руски историк упрекна България, че е помогнала на режима на Адолф Хитлер през Втората международна война и се пробва да омаловажи ролята на Съветския съюз.

България през днешния ден нямаше да е самостоятелна страна, в случай че не беше освобождението ѝ от профашисткия режим през 1944 година от Червената войска. Това съобщи научният началник на организацията Руско военноисторическо общество Михаил Мягков, представен от ТАСС.

Руският историк съобщи, че България е била част от фашисткия блок, помогнала е на Адолф Хитлер в окупацията на Югославия и Гърция, а също така е пособия на нацистката войска с разнообразни артикули и материали. По думите на Михаил Мягков „ историческата слепота “ в никакъв случай не е допринасяла за естественото развиване на обществото. Руският историк стигна и по-далеч, заявявайки, че Съветският съюз е оказал огромна помощ за възобновяване на българската стопанска система. Забравата, съгласно историка, значи да се съобщи паметта на предците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР