Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа

...
Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа
Коментари Харесай

Турция се оплака от проверките на автобуси на "Капитан Андреево"

Дипломатически източници от Анкара оповестиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България поради инспекциите на турско-българската граница, съобщи БНР. По-рано турски медии оповестиха, че България стопира десетки пътнически рейсове на граничния пункт " Капитан Андреево " под претекст, че ги ревизира за контрабанда на артикули.

Проверките започнаха в петък вечерта и това провокира скупчвания на транспортни средства на границата, като стотици пасажери стояха блокирани с часове без храна и вода. Превозвачите подозират, че оповестената цел на акцията е прикритие, а същинската цел е противопоставяне на така наречен " избирателен туризъм ".

Турските медии през днешния ден цитират думите на чакащите часове наред пасажери на българската граница, които споделят, че ги стопират поради президентските избори в неделя. Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю късно нощес отиде на граничния пункт " Капитан Андреево " и беседва с ръководителите на пункта. Дипломатът се срещна и с пасажери, напомня БНР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР