Дипломатическата мисия на Вашингтон в украинската столица се е обърнала

...
Дипломатическата мисия на Вашингтон в украинската столица се е обърнала
Коментари Харесай

CNN съобщи, че посолството на САЩ в Киев е подало в Държавния департамент молба за евакуация

Дипломатическата задача на Вашингтон в украинската столица се е обърнала към Държавния департамент с искане да стартира евакуация на целия " помощен личен състав " дружно със фамилиите им, оповестява CNN. По информация на канала това решение демонстрира, че обстановката в района става все по-напрегната.

Посолството на Съединени американски щати в Киев изиска позволение от Държавния департамент да изтегля целия „ спомагателен пресонал “ и техните фамилии, заяви CNN, базирайки се на „ многочислени “ осведомени източници, осведомени с въпроса.

Както сподели пред канала неизвестен източник с връзки в украинското държавно управление, американската страна предизвести Киев, че евакуацията на фамилиите на чиновниците на дипломатическата задача най-вероятно ще стартира още идната седмица. По думите на източника украинският президент Владимир Зеленски към този момент е приказвал за това с ръководителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Антъни Блинкен и е подчертал, че в случай че Съединените щати подхващат такава радикална стъпка, това ще бъде „ прекомерно остра реакция “ на обстановката в района.

Служители на Държавния департамент, с които се свърза CNN, отхвърлиха да създадат каквито и да е публични изказвания, само че подчертаха, че ведомството работи интензивно по проекти за изключителни обстановки, с цел да подсигурява сигурността на американските жители в чужбина.

Както счита наблюдаващият на CNN, настояването, подадено от посолството в Киев, демонстрира изостряне на напрежението - предишния месец, на фона на последователно увеличение на военното наличие на Русия покрай украинската граница, американските организации работеха единствено по проекти за евакуация на американски жители от украинска територия. Съгласно отчет на американското разузнаване, получен от канала, сега в района има повече от 127 000 съветски бойци.

По-рано Държавният департамент към този момент посъветва американците да заобикалят пътуването до Украйна, като публично ги предизвести, че съгласно някои известия Русия възнамерява огромна военна интервенция против Киев, оповестява CNN.

Американските чиновници към момента не знаят какво тъкмо възнамерява Москва, само че някои представители на държавното управление на Съединени американски щати, които са прочели отчети на разузнаването, споделят, че има доказателства, че Русия ще „ се опита да превземе Киев и да смъкна украинското държавно управление “, оповестява каналът.

Като изключително " злокобен " симптом държавните чиновници на Съединени американски щати, както и съветски военни анализатори счетоха прехвърлянето на войски в понеделник от Източния боен окръг в Беларус, отбелязва наблюдаващият на CNN.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР