Дипломати полагат основите за евентуална визита на украинския президент Володимир

...
Дипломати полагат основите за евентуална визита на украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски може да отиде в ООН в Ню Йорк другия месец

Дипломати поставят основите за възможна аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски на Общополитическите диспути на Общото заседание на Организация на обединените нации идния месец в Ню Йорк. Това би била първата аудиенция зад граница на Зеленски от началото на съветската инвазия в Украйна, съобщи ДПА.

" Подготвени сме за визитата на всевъзможни публични представители, включително и на украинския президент ", съобщи представителят на украинската задача към Организация на обединените нации Анатолий Сленко.

Зеленски е един от ораторите в дневния ред на огромната демонстрация, която по традиция се организира в средата на септември. Сленко акцентира, че това може да се промени, и добави, че към момента е неразбираемо дали пътуването на Зеленски до централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк може да се реализира.

Дипломати предизвестяват, че всяко пътешестване на украинския президент зад граница може да изложи живота му на риск. Решението в тази тенденция ще бъде обвързвано и с развиването на обстановката в Украйна.

Общополитическите диспути в годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации ще стартират на 20 септември. Сред ораторите са президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, немският канцлер Олаф Шолц, съветският външен министър Сергей Лавров и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР