Дипломатът Пламен Стоянов е водач на листата на партия МИР

...
Дипломатът Пламен Стоянов е водач на листата на партия МИР
Коментари Харесай

Дипломат и експерт по националната сигурност води листата на партия МИР в Кюстендил

Дипломатът Пламен Стоянов е лидер на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в Кюстендил. Той е прочут в професионалните среди като един от най-компетентните специалисти по ръководство на рецесии, национална и интернационална сигурност, с богат на практика опит. Дълги години е работил интензивно в региона на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за защитата и въоръжените сили през 1991 година във Великото национално заседание, както и Закона за ръководство при рецесии от 2003 година. От 1995 година работи в звеното по „ Управление на рецесии и отбранително-мобилизационна подготовка “ на Министерство на външните работи, а от 2000 година е негов началник. Като подобен е взел участие в организирането на отбраната на дипломатическите задачи и българските жители във всички горещи точки на планетата. В качеството си на секретар на Кризисния щаб към Министерство на външните работи, е провел и провеждал евакуации от страни като Албания, Бивша Югославия, Ирак, Сирия, Ливан и други страни с военни спорове и междуособици. През 2004 година провежда работата на Кризисния щаб на министерството при рецесията с двама български водачи, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, а по този начин също и при възникването на епидемията от птичи грип в Китай. От октомври 2005 година до март 2011 година Пламен Стоянов е общоприет консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация. Член е на Националния изпълнителен съвет на партия МИР. Женен с две дъщери.

„ Със своя опит в областта на сигурността и най-много в региона на ръководство на рецесии, като депутат интензивно ще работя за обезпечаване на спокойно, умерено и безвредно бъдеще за моите деца, както и за всички български жители. В миг на пандемия в страната царува цялостен безпорядък и безхаберие, а гарантиране на сигурността на българските жители е главен приоритет на партия МИР. Именно за това първият закон, който партия МИР ще инициира в 47-мото Народно заседание, ще бъде Закона за ръководство при рецесии “, съобщи Пламен Стоянов.

Той акцентира, че Законът за ръководство на рецесии има за цел да откри връзки сред другите държавни институции и локалните управляващи при разнообразни естествени бедствия и рецесии както от народен, по този начин и от районен мащаб.

„ В основата на закона е предварителната защита, тъй като всеки ден сме изправени пред разнообразни спешни обстановки, без значение от пандемичната обстановка. Именно за това партия МИР предлага да се сътвори Министерството на изключителните обстановки и ръководство при рецесии, с цел да могат всички институции в страната да работят координирано. Това министерство няма да е нова административна конструкция, а ще събере на едно място всички в този момент настоящи структури и институции, които имат отношение към бедствията, повредите, изключителните обстановки и ръководството на рецесии “, съобщи още Пламен Стоянов.

Той акцентира, че е било грешката затварянето на структурите на Гражданска отбрана, които са организирали всички ограничения за предотвратяването на рецесии.

„ Финансовите запаси, нужни за справяне с разнообразни рецесии и повреди, също би трябвало да бъдат контролирани със закон, който да формулира дейностите на съответните доброволчески екипи, органите на Българския червен кръст, както и дейностите на страната и институциите. Законът също по този начин би трябвало да включва даване на профилирана помощ в разнообразни рискови обстановки, като за задачата е належащо страната да закупи най-малко четири хеликоптера за бързо деяние при спешни или бедствени обстановки. За по-голяма успеваемост и с цел да обзет цялата страна четирите хеликоптера ще бъдат сложени в четири точки на страната - по един за Северна и Южна България, един за София и един за потребностите на българското Черноморие “, съобщи лидера на листата на партия МИР в област Кюстендил Пламен Стоянов.

Той акцентира, че партия МИР е действителната и единствена опция на статуквото в България, тъй като е основана от специалисти, експерти, млади и некомпрометирани хора, които на процедура са новото потомство, което ще наложи експертното начало и нов морал в българската политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР