Дипломатът от кариерата Херо Мустафа ще бъде номинирана от американския

...
Дипломатът от кариерата Херо Мустафа ще бъде номинирана от американския
Коментари Харесай

Избягала от Ирак ще е новият посланик на САЩ у нас

Дипломатът от кариерата Херо Мустафа ще бъде номинирана от американския президент Доналд Тръмп за дипломат на Съединени американски щати в България, излиза наяве от публично известие на Белия дом.

Тя заменя на поста Ерик Рубин, който напуща страната ни, с цел да заеме по-висока позиция.

Родената през 1973 година Херо Мустафа произлиза от кюрдско семейство от Ербил, Ирак. Баща ѝ е бил съперник на режима на Саддам Хюсеин, като семейството бяга от родината си през 1976 година
Орден „ Стара планина ” за американския дипломат (СНИМКИ) Президентът Румен Радев посочи приноса на Ерик Рубин за двустранните връзки
Кариерата на Мустафа стартира в неправителствения бранш, като работи в Босна, преди да постъпи във външното министерство, където е била на разнообразни позиции по линия на човешките права, връзките с Иран и Ирак и така нататък Съветвала е вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия Изток, а през последните години беше втори човек в задачата на Вашингтон в Лисабон.

Тя владее 9 езика, измежду които арабски, съветски, хинди и фарси, а историята ѝ – от емиграцията до кариерата в дипломатическия корпус се трансформира в документален филм – „ Американски герой”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР