Дипломатът Любомир Шопов, известен и като сина на прочутия ген.

...
Дипломатът Любомир Шопов, известен и като сина на прочутия ген.
Коментари Харесай

Почина дипломатът Любомир Шопов

Дипломатът Любомир Шопов, прочут и като сина на фамозния ген. Григор Шопов, е умрял нощес, оповестява Lupa.bg, базирайки се на негови близки.

Шопов е получил солиден инфаркт, който е бил съдбовен. Погребението му е планувано за събота, от 13,30 ч. в Централни софийски гробища.

Любомир Шопов е роден през 1942 година Завършва дипломация в Държавния Московски институт за интернационалните връзки (МГИМО).

Кадрови чиновник е на българското външно-политическо разузнаване - подп. от строгосекретния щат на Първо ГУ на Държавна сигурност. 7 години е посланик-ръководител на българската държавна делегация на поверителните договаряния сред Варшавския контракт и НАТО във Виена за разоръжаването в Централна Европа.

Бил е шеф на Трети отдел " Балкански страни " във Външно министерство. Син е на ген. Григор Шопов, " безконечният " зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, директно виновен за работата на Държавна сигурност, считан за най-информирания човек в страната и непосредствен до Тодор Живков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР