Диплома за отличие получи международният театрален фестивал Забранено за възрастни“.

...
Диплома за отличие получи международният театрален фестивал Забранено за възрастни“.
Коментари Харесай

Забранено за възрастни с отличие от националните награди Про Култура

Диплома за отличие получи интернационалният сценичен фестивал „ Забранено за възрастни “. Наградата бе връчена на гала за годишните национални награди " Про Култура ", състояла се във Варна, оповестиха от регионалната администрация на Смолян.
Номинацията на фестивала била излъчена от регионалния шеф на Смолян Недялко Славов и заместника му Андриян Петров.
Събитието се организира годишно в първата седмица на октомври от 2012 година насам в град Смолян и всички общини от региона. Организатор на събитието е Фондация „ За Родопите “ взаимно с община Смолян и под патронажа на регионалния шеф. Фестивалът получава поддръжка още от РУО – Смолян, Министерство на културата, фондация „ Америка за България “.

Всяко негово издание дава опция на децата и младежите от района да съпреживеят най-хубавите театрални спектакли от България и чужбина, основани особено за тях.
Представленията са над 35 и се изнасят в цялата област. Спектаклите единствено в град Смолян са над 10 – залите в театъра, читалища, учебни заведения и други В останалите общини те се играят в читалища и учебни заведения.
Осмото издание на фестивала е планувано за интервала 30 септември - 4 октомври т.г. В него ще вземат присъединяване 12 професионални трупи  от България, Турция, Швеция и Испания. Представления ще има в над 20 града и села на област Смолян. Интересен акцент в програмата е специфичната безвъзмездна прожекция на филм за глухи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР