Динята – любимият плод на лятото. Тя е извънредно полезна.

...
Динята – любимият плод на лятото. Тя е извънредно полезна.
Коментари Харесай

Дини с хормон на растежа и избор на перфектен плод

Динята – обичаният плод на лятото. Тя е изключително потребна. В 100 грама има единствено 30 калории.

Отлично средство е за хидратиране на организма. Съдържа редица витамини и минерали като А (помага за здравето на очите), C (засилва имунната система), B-6, B-12 (подкрепят мозъчните функции), D (полезен за костите, косата, зъбите и с противовъзпалително действие), желязо, магнезий, калций.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ДОБРАТА ДИНЯ – ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Според някои изследвания даже е потребна при битката против рак поради антиоксидантите, като ликопин в нея. 92% от динята е вода, а остатъкът са главно фибри и фруктоза.

Динята е позната на хората още от древността. Произхожда от Африка. Намирана е в гробниците на египетските фараони.

И въпреки всичко тя може да крие рискове за човешкото здраве. Те не се дължат на естествени естествени фактори, а на потреблението на форхлорфенурон при развъждането на дини.

Този регулатор на растежа се ползва при гроздето и кивито в Съединени американски щати. Той форсира узряването и усилва размера на плодовете. Освен това е позволен при влагането му в инсектициди в Европейския съюз.

Изследванията върху животни демонстрират, че при по-големи дози форхлорфенуронът може да докара до възпаления на бъбреците, промени в телесното тегло и по-висока смъртност при новородените. Токсичен е за сладководните риби.

Използването му при развъждане на дини води до по-бързото им узряване и по-висока захарност. Ако разрежете любеница и видите, че в нейната сърцевина има пукнатини, а структурата ѝ наподобява захарна – това не е резултат от презряване. Вероятно при развъждането на плода е употребен форхлорфенурон или различен регулатор на растежа.

След като знаете всичко това, към този момент може да изберете съвършената любеница.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР