Динята е не само един от най-популярните летни плодове, но

...
Динята е не само един от най-популярните летни плодове, но
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете диня?

Динята е освен един от най-популярните летни плодове, само че и от най-здравословните. Ето какви тъкмо са изгодите за тялото ви, в случай че всеки ден консумирате този плод.

1. По-нисък риск от развиване на рак

Колкото повече любеница ядете, толкоз по-нисък е рискът от развиване на рак в тялото ви. В нея се съдържа едно особено хранително вещество, наречено ликопен. То пречиства клетките на тялото от патогени и отрови. Ликопенът оказва помощ за попречване на някои типове рак.

Проучванията демонстрират връзка сред потреблението на любеница и понижения риск от някои типове рак, като рак на гърдата, простатата и даже на белите дробове.

2. Поддържане на водния баланс

Динята е една от храните с най-високо наличие на вода (около 90%). Най-вече през лятото доста хора страдат от хронична дехидратация.

Поради непълен банкет на вода всеки ден, може да се почувствате отмалялост и нараснала нервност Ако желаете да избегнете това, консумирайте всекидневно любеница, която с изключение на, че е вкусна, съвършено ще утоли и жаждата ви.

3. По-нисък риск от развиване на сърдечни болести

Динята освен защищава от рак, само че също по този начин може да ви избави от сърдечни болести. Всичко това се дължи на ликопена в нея, който усъвършенства здравето на сърцето.

Редовната му консумация може да намали кръвното налягане. 

Освен ликопен, динята съдържа и вещество, наречено L-цитрулин. Това е аминокиселина, която поддържа притока на кръв по време на подготовка. В резултат на това сърцето ви остава по-здраво.

В динята се съдържа и магнезий - този минерал поддържа сърдечно-съдовото здраве. 

4. По-бързо намаляване

Динята освен ще ви накара да се чувствате сити по-дълго, само че и ще потисне апетита ви към сладки храни. На фона всички тези изгоди, тя е извънредно нискокалорична.

В едно парче от нея се съдържат единствено 12 грама въглехидрати, само че сметка на това огромно количество фибри.

5. Подобряване на очното здраве

Дегенерацията на макулата е очно заболяване, което се демонстрира с възрастта. С течение на времето зрението ни последователно се утежнява. Това се случва, когато централната част на ретината, известна като макула, стартира да се износва.

Динята се оправя чудесно с попречване на възпалението и окислителното увреждане на макулата, както и с попречване на нейната недъгавост или най-малко с нейното закъснение.

Определено потреблението на любеница ще е от изгода за хора над 60 години.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР