Дино Раджа ще се превърне в осмото европейско име в

...
Дино Раджа ще се превърне в осмото европейско име в
Коментари Харесай

Раджа си спомни за Петрович: Искаше ми се да е тук

Дино Раджа ще се трансформира в осмото европейско име в баскетболната Зала на славата в Спрингфийлд, щата Масачузетс. По-впечатляващото е, че близо половината европейци, в случай че броим и Раджа, са хървати - общо трима. Бившият състезател на Бостън, който има международна купа с Югославия и два триумфа в Eвролигата с Югопластика (Сплит) си спомни за починалата легенда Дражен Петрович в навечерието на приема си в пантеона на баскетболното величие.

“Бяхме невероятни другари. Звънеше ми измежду нощ и си говорехме за водна топка, футбол, хандбал. Всеки път говорехме най-малко по един час. Беше необикновен човек, невероятна персона, необикновен състезател. Смъртта му бе голяма загуба - както за мен, по този начин и за цяла Хърватия”, спомни си Раджа.

“Искаше ми се да е жив. Искаше ми се да е тук, с цел да показа този миг с мен”, добави още Дино. Години наред двамата защитаваха достойнството първо на Югославия, а по-късно и на Хърватия.

Петрович почина в автомобилна злополука на 7 юни 1993 година, откакто по-рано бе играл точно за националния тим на хърватите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР