Динева е опасна с позицията, която има в групата –

...
Динева е опасна с позицията, която има в групата –
Коментари Харесай

Прокуратурата: Елена Динева е опасна, заради позицията й на най-близък човек до Васил Божков

Динева е рискова с позицията, която има в групата – тя е най-близкият човек на господин Божков. Тя може да унищожи доказателства по делото, защото е осведомена с безусловно цялата информация и с безусловно всички действия, които са предмет на друго следствие против господин Божков, в това число и във връзка с инкриминирани и по това дело действия.
Това сподели пред публицисти прокурор Тихомир Стоев по време на отмора за запознаване на брачната половинка на предприемача Васил Божков и отбраната ѝ с новите събрани доказателства.

В отговор на въпрос, той сподели, че Динева е осведомена с изнасилванията и убийствата, за които са повдигнати обвинявания на Васил Божков. Това написа по делото, съобщи обвинителят. По думите му досега над 40 индивида са разпитани по следствието.

Ние се стремим да обезпечим следствието да се организира обективно, всестранно и цялостно. Ние не прекосяваме към принуда, не считаме, че мярката " задържане под стража " би трябвало да бъде форма на авансово осъществяване на наказване " отнемане от независимост ". Искаме да си обезпечим процеса, по тази причина вършим настояването, съобщи прокурор Стоев.

Той посочи, че следствието е почнало във връзка подадения в прокуратурата сигнал от братята Цветомир и Боян Найденови. Това следствие с всеки минал ден се насища с нови обстоятелства, нови условия, притеглят се нови обвинени. Досега по делото има няколко разпита. От спомагателен разпит на господин Цветомир Найденов, извършен през днешния ден, той е дал информация, обвързвана с обвинената Динева, на която през днешния ден гледаме мярката на втора инстанция. В този разпит се съдържат данни за нейната приближеност до ръководителя на групата господин Божков и до други участници в групата, които са включени в нейното обвиняване, до някаква степен за съответния им принос в общата им активност. Подчертавам, че данните в разпита не касаят просто обстоятелството, че госпожа Динева е брачна половинка на господин Божков. Данните сочат, че тя е осведомена с активността на групата, осведомена е с компаниите, осведомена е със закононарушенията, които са вършени от групата, в това число и с присъединяване на длъжностните лица от Комисията по хазарта, уточни обвинителят.

Днес показах в допълнение доказателство, обвързвано с застраховане на обоснованото съмнение, което е належащо при гледане на мярката, за присъединяване на обвинената Динева в действието, в което е упрекната, от една страна, и на нейната персонална социална заплаха във връзка с следствието по делото. Доколко са нищожни доказателствата, ще реши съдът. Доколкото ние сме създали искане за най-тежката мярка задържане под стража и сме подали митинг, откакто мярката не е взета, затова за нас обоснованото съмнение за присъединяване на Динева в проведена незаконна група е налице. А до каква степен доказателствата са нищожни или са значителни, това ще реши съдът, разяснява прокурор Тихомир Стоев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР