Динамо (Москва) сложи край на негативната си серия с домакински

...
Динамо (Москва) сложи край на негативната си серия с домакински
Коментари Харесай

Две дузпи зарадваха Динамо М

Динамо (Москва) постави завършек на отрицателната си серия с домашен триумф против Криля Советов - 2:0. Максимилиан Филип и Николай Комличенко вкараха головете от дузпи още до почивката. Поражениет съществено усложни обстановката в класирането за гостите от Самара, които са измежду любимците за изпадане.

Динамовци нямаха победа след подновяването на сезона, само че са с мач по-малко от съперниците си поради отсрочения дуел с Краснодар и това ги оставя в борбата за 6-ото място, което може да им обезпечи квота за Лига Европа. Криля Советов пък остана на предпоследната 15-а позиция и мъчно ще се избави от изпадане. В последните два кръга самарци ще домакинстват на Краснодар и Сочи, само че ще зависят и от резултатите на другите отбори на дъното.
Динамо започва по-силно и закономерно поведе след четвърт час игра. Попадението вкара Макс Филип от дузпа, отсъдена за самия него. Германецът излезе очи в очи против Евгений Фролов, който го повали, само че реферът Сергей Карасьов си замълча. Намесата на ВАР обаче за взимането на вярното решение и домакините получиха углавен удар, който Филип осъществя.

В 23-ата минута Динамо получи втора дузпа. Този път Максимилиан Филип центрира от фаул в наказателното поле, където Максим Карпов задържа Владимир Риков. Зад топката застана Комличенко, който се разписа за 2:0. В края на полувремето Кирил Панченко насочи рисков изстрел, отразен от Фролов.
В началото на втората част Антон Шунин направи значимо избавяне след удар на Деян Радонич, само че Криля Советов доста рядко доближаваше до такива благоприятни условия. Динамо разиграваше умерено, осланяйки се на солидния си задатък. В 61-ата минута Панченко напредна през центъра, само че прати топката в навън.

В оставащите минути не се случи нищо забавно като се изключи аления картон на Заурбек Плиев. Защитникът на домакините беше изпъден за удар в лицето на Денис Попович.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 28 кръг, неделя 12 юли  Динамо Москва 2:0краен резулат  Криля Советов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР