Динамично време ни очаква през новата седмицата. Още от утре

Динамично време ни очаква през новата седмицата. Още от утре ...

Динамика на времето: В края на седмицата градусите стигат до 15.


Динамично време ни очаква през новата седмицата. Още от утре започва затопляне, каза синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. Още по тематаВремето днес: Слънцето ще бъде до обяд10 фев 2020 07:261Тя допълни, че най-ниската температура, измерена през февруари в нашата страна, е минус 35 градуса, отчетена в Севлиево през 1950 година. Температурите в страната през втората седмица на февруари ще бъдат близки до обичайните за месеца, каза още Стойчева пред "Фокус".

"През повечето дни минималните температури в повечето райони на страната ще останат отрицателни, но няма да са толко ниски. Във вторник температурите ще се повишат по-съществено. Очакваме южният вятър закратко да се усили и да се заоблачи, температурите ще се доближат и ще надхвърлят дори нула градуса.

Максималните температури също ще се повишат. По-ниски ще останат в отделни райони на Североизточна България, където натрупаната снежна покривка ще се задържи“, каза още синоптикът.

Осезаемо ще е затоплянето в края на седмицата, когато се очаква на места температурите да надхвърлят 15 градуса, допълни Анастасия Стойчева.
 
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg