Динамичната кампания, в която голям брой футболисти на Ливърпул отсъстваха

...
Динамичната кампания, в която голям брой футболисти на Ливърпул отсъстваха
Коментари Харесай

Клоп: Имахме нужда от пет или десет футболисти, но не можехме да си ги позволим

Динамичната акция, в която огромен брой футболисти на Ливърпул отсъстваха поради контузии, принуди Юрген Клоп да заложи на цели 34 играчи. Мениджърът призна, че сякаш има състезатели в остатък. Той приказва за идния трансферен прозорец на фона на финансовата рецесия, подбудена от пандемията.

“Ситуацията с вируса не се е трансформирала кой знае какъв брой и самият футбол е в доста затруднено състояние - разяснява Клоп пред “Скай Спортс”. - Заради структурата, с която разполагаме, не ни се постанова да си решаваме кадровите проблеми на пазара. Не се постанова да кажем “хайде да сменим пет или 10 футболисти”. Не че няма потребност, само че не можем да го създадем. Ако нямахме толкоз контузени, този сезон щеше да наподобява друго за нас. Дали можехме да станем отново първенци? Не знам, само че най-малко щяхме да изглеждаме по-различно.”

Възможно е някои футболистите да не желаят да останат на “Анфийлд”, в случай че отборът не се класира за Шампионската лига. Това обаче не тормози някогашния ментор на Борусия (Дортмунд). “Няма да държим никого принудително в клуба, само че към този момент към момента никой не е пристигнал да ми каже нещо такова. Моето чувство е, че всички момчета желаят да продължат тук. Държим да потвърдим, че можем да сме по-силни от настоящиия сезон. Не чакам да имаме някакви сложни диалози. Ще приключим сезона по най-хубавия метод и по-късно ни чака отмора. На някои обаче им предстоят участия на Копа Америка или Евро 2020. Молим се всички да се върнат здрави, с цел да създадем естествена подготовка. Тогава към този момент ще забележим кой ще е тук и кой няма да е.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР