Динамичен таван за цената на природния газ - това е

...
Динамичен таван за цената на природния газ - това е
Коментари Харесай

България иска динамичен таван на цената на газа в Европа

Динамичен таван за цената на природния газ - това е позицията, която поддържа страната ни в разискванията в Европейския съюз. Консенсус на Съвета на Европейски Съюз " Транспорт, телекомуникации и енергетика ", част " Енергетика " в Брюксел не е реализиран. 

14 страни, в това число България , считат че би трябвало да се наложи динамичен таван и да се реализира ценово ниво от 150-160 евро .
 Енергийните доставки на Европейски Съюз за зимата са обезпечени
Енергийните доставки на Европейски Съюз за зимата са обезпечени

Фон дер Лайен предизвестява за евентуален дефицит на 30 милиарда куб. м газ следващата година

Друга група, като Холандия и Германия , които считат, че не би трябвало да има ограничавания или, в случай че има, те би трябвало да са високи, тъй че да не се задействат на процедура. Тълкуванието на българския енергиен министър Росен Христов за тяхната позиция е, че това са страни, които имат или изгода от търговията с газ и надлежно, от високите цени, или изпитват остра потребност от газ.

По думите на министър Христов позицията на България е за стабилизирането на пазара на природен газ . " Европа не би трябвало да заплаща повече, в сравнение с всички останали потребители по света ", настоя Христов и твърди, че държавното управление се стреми към диверсифициране доставките на природен газ за страната. Припомняме, че и на предходното съвещание в Брюксел консенсус не бе реализиран, а Европейски Съюз се насочи към приемане не на таван, а на.
 Блумбърг: Европа не може да се откаже от съветския газ
Блумбърг: Европа не може да се откаже от съветския газ

Географската действителност и пазарът го постановат

По неговите думи към този момент са направени стъпки в тази посока с . По думите на Христов сме съумели да реализираме забележителна смяна в интернационалните си връзки. Вместо еднократни помощи в спешни обстановки , от турска страна са подготвени да разискват дълготрайно съдействие за доставки на природен газ, в това число и опазване на потенциал на техния терминал.

Росен Христов разгласи в края на седмицата , в границите на което ще организира срещи с представители на турската държавна енергийна компания " Боташ ". " По този метод страната ни ще има опция да купува природен газ на локално равнище на по-ниски и конкурентни цени от постоянен източник, какъвто е Турция ", добави министър Христов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР