Димитровградчанин спечели дело срещу КАТ от САЩ Иск срещу КАТ

...
Димитровградчанин спечели дело срещу КАТ от САЩ Иск срещу КАТ
Коментари Харесай

Спечелил по казуса Олимпик димитровградчанин съди КАТ

Димитровградчанин завоюва дело против КАТ от Съединени американски щати

Иск против КАТ е заведен в Хасковския административен съд от 22-годишния димитровградчанин Александър Ангелов, който м.г. завоюва дело по проблема с банкрутиралия осигурител " Олимпик ". Както писахме през октомври, районните магистрати анулираха наложената от " Пътна полиция " санкция от 400 лева на Алекс за липса на застраховка " Гражданска отговорност ".
Това даде съображение на младежа да си търси от КАТ направените разходи. Така в последния работен ден на 2018-а, упълномощеният от Ангелов юрист Христо Маргаритов внесе иск в съда.
Случаят е от 9 септември м.г., когато Александър бил спрян за инспекция в регионалния град. Той карал Маздата на майка си, когато двама униформени му поискали да показа полицата си за наложителната " Гражданска отговорност " на автомобила. Той подал документа, формиран от “Гарант Про ” ЕООД - медиатор на застрахователна компания “Олимпик ” АД.
" Макар в полицата и контролния ваучър към нея ясно било упоменато, че тя изтича на 17 декември т.г., чиновниците на реда обявиха след информация по таблет в осведомителната база данни на Министерство на вътрешните работи, че застраховката ми е невалидна. Така трябвало да остана, с цел да изчакам различен екип да дойде, с цел да ми сформира акт ", показа тогава Алекс. Наложило се той и негова пътничка да чакат над час и половина - от 2:05 ч. до 3:40 ч., с цел да се отзове съответния екип и да започва процедурата по съставянето на акта.
" През това време използвах мобилното си устройство, с цел да се уведомя какво тъкмо се случва и разбрах за отнемането на лиценза на ЗК “Олимпик ” АД, за което майка ми, като собственичка на леката кола, в никакъв случай не е била известена. Голяма част от август прекарах в чужбина и не съм имал опция да проследявам осведомителните медии в България. Мисля, че актът не е морално обективен. Тази преживелица ме накара да схвана за какво от ден на ден от моите връстници напущат България, в която регулаторните институции и органите на реда работят против жителите, вместо да им спомагат и поддържат ", споделя младежът, който учи и работи в Америка. При съставянето на акта той написал и несъгласие към него.
2-3 дни след излизането на наказателното разпореждане на Ангелов му се наложило да замине за Щатите. Той платил наказателното разпореждане, с цел да може да получи талона на возилото. Недоволен от станалото, упълномощил и юрист, който да отнесе проблема пред районните магистрати в Хасково.
В съответния случай съдът смята, че липсва виновност от страна на жалбоподателя.
" Деянието е осъществено отговорно, когато е съзнателно или по неволя. При умишленото действие деецът осъзнава обществено-опасния темперамент на действието, планува настъпването на обществено-опасните последствия и желае или позволява този резултат. Без виновност няма и отговорност ", написа в решението на Темида, с което на 15 октомври 2018-а актът на димитровградчанина бе анулиран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР