Димитровград. Ще бъде изградена пречиствателна станция на територията на Босилеград.

...
Димитровград. Ще бъде изградена пречиствателна станция на територията на Босилеград.
Коментари Харесай

Министър Горан Триван: Ще бъде изградена пречиствателна станция на територията на Босилеград

Димитровград. Ще бъде построена пречиствателна станция на територията на Босилеград. Това съобщи министърът на отбраната на околната среда на Република Сърбия Горан Триван на среща, на която бяха подписани Меморандум за съгласие сред Министерството на околната среда и водите на Република България и Министерството за отбраната на околната среда на Република Сърбия и Споразумение сред държавните управления на двете страни за ранен продан на информация при положение на радиационна повреда, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " . " Не съществува нито един екологичен въпрос, който може да се реши за секунди. Важно е, че предприятията работят съгласно нашите закони. Ние имаме обвързване да осигурим на жителите чиста околна среда и ще създадем всичко допустимо за това. Инициатива на министър Нено Димов е точно да няма сходно трансгранично замърсяване. Не виждаме като проблем създалата се обстановка, в противен случай. Договорихме се по какъв начин ще действаме оттук насетне ", разяснява министър Триван.
Радио " Фокус " напомня: Повод за срещата са митингите на хора от Босилеград във връзка със замърсяването на граничната река Драговищица. Те бяха подкрепени и от кюстендилци. Тогава протестиращите получиха уверението на министър Димов, че държавното управление следи обстановката, макар че липсват публични данни за замърсяване на наша територия. България изиска публична информация по случая и от сръбска страна.
Река Драговищица минава през Босилеград, след което навлиза на българска територия и се влива в Струма в региона на кюстендилското село Шишковци.
Йоланда ПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР