Димитровград. От 18.30 часа ще се проведе концерт-бенифис на дългогодишния

...
Димитровград. От 18.30 часа ще се проведе концерт-бенифис на дългогодишния
Коментари Харесай

Хасково: Концерт-бенифис на дългогодишния диригент на Забавно-духов оркестър маестро Доцо Вътков ще се проведе в Димитровград

Димитровград. От 18.30 часа ще се организира концерт-бенифис на дългогодишния диригент на Забавно-духов оркестър и почетен жител на Димитровград маестро Доцо Вътков. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград . Участие в концерта ще вземат „ Звездните девойки “ и някои от огромните имена на българската и международна музика със солови осъществяване в чест на Маестрото. Есенният салон на изкуствата стартира на 5 октомври с концерт на италианското трио Лело Петрарка в лятната читалня на Градската библиотека „ Пеньо Пенев “. Пак там ще могат да се прегледат и платната на изложба „ Сугит “, която гостува на Есенния салон на изкуствата с галерия от интернационалния пленер провел се в село Бодрово. Библиотеката ще показа и креативен портрет на писателя Антон Дончев. Три независими изложения живопис на Стойчо Желев, Валя Донкова и Стефан Гендов, както и креативна среща и премиера на книгата „ Тафта “ на Стефка Данева ще могат да се видят в изложбена зала „ Асен Крайшников “ в границите на програмата на салона на изкуствата. В ОДТ „ Апостол Карамитев “ ще се състои концерт на трио „ Тенорите “ и Симфониета - Враца, детски театър и изложба-живопис на Илиян Урумов. Дом-музей " Пеньо Пенев " ще семейства на писмено киночасие, където ще бъде показан кино лентата „ Звярът е жив “ и среща-разговор с създателите Весела Казакова и Мила Минева.
Основен акцент в програмата е и традиционият юношески джаз фестивал, който ще се организира от 23-25 октомври и музикално-образователната стратегия за децата в детските градини „ В приказния свят на джаза “. В зала „ Жул Леви “ ще бъде показана забавна стратегия, която ще стартира на 17 октомври със среща-разговор с един от най-полулярните български композитори Стефан Диомов, акордеонно шоу на студенти от класа по акордеон на Ангел Маринов от Музикалната академия в Пловдив
В някои от селата от община Димитровград също ще има събития включени в програмата на салона на изкуствата. В село Длъгнево „ С Паисий през вековете - да съхраним християнството, българската история, обичаи и традиции “ и Яворовите възпоменателни тържества в село Скобелево.
От 9 до 11 ноември в новоремонтираната Спортна зала „ Младост “ феновете на танцовото изкуство ще имат опция да се насладят на осъществяванията по време на XIII Национален танцов фестивал „ България танцува “.
С разкриване на изложбата „ Малкия принц “ на Унгарския културен институт и присъединяване на Акустично джаз трио Художествена изложба „ Петко Чурчулиев “ ще закрие събитията в програмата на Есенния салон на изкуствата в Димитровград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР