Димитровград. На съвместна пресконференция кметът на Димитровград Иво Димов и

...
Димитровград. На съвместна пресконференция кметът на Димитровград Иво Димов и
Коментари Харесай

Димитровград: Варненският университет разкрива приемна в града

Димитровград. На взаимна конференция кметът на Димитровград Иво Димов и ректорът на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " проф. д. пс.н. Галя Герчева оповестиха откриването на приемна за кандидат-студенти, която университета разкрива в Димитровград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград. Инициативата е резултат от подписан меморандум за партньорство сред община Димитровград и ВСУ " Черноризец Храбър ". Такъв, кметът на Димитровград подписа наскоро и с Технически университет - Варна. На конференцията през днешния ден, кметът Иво Димов съобщи, че това е първа крачка в по-тясно двустранно партньорство и вероятност за откриване на филиали на двата ВУЗ-а. " Процедурата е много тромава и постоянно лишава значително време. Включително минава утвърждение на отрасловите комисии към Народното събрание. За осъществяване на концепцията в цялост обаче, е нужно налице да бъдат и нужните предпоставки и интерес от страна на бъдещи студенти ", регистрира кметът.
В рамките на конференцията ректорът на Варненският свободен университет проф.д.пс.н Галя Герчева показа опциите за образование, които висшето учебно заведение предлага за сполучлива реализация на младежите от района. Тя очерта съответните преимущества на университета, одобрени през последните 25 години - авторитетни национални и европейски акредитации, сертификация по ISO, образование насочено към потребностите на студентите и потребностите на бизнеса. Над 1000 са възпитаниците на Варненския свободен университет от района, уточни проф.Герчева.
Деканът на факултет " Международна стопанска система и администрация " доц.д-р Елеонора Танкова показа разнообразието от гъвкави образователни форми и специалности. Тя разяснява трендовете в развиването на стопанската система и навлизането на новите технологии във всички сфери. Ето за какво в портфолиото на университета участват специалности като бакалавърска стратегия " Дигитална стопанска система " и магистърска стратегия по цифров маркетинг и уеб дизайн.
Деканът на Юридическия факултет проф.д-р Петър Христов разяснява водещата роля на университета в образованието в региона на националната сигурност, противодействието на престъпността и логиката на психиката.
Дейността на Центъра за професионално образование към ВСУ " Черноризец Храбър " показа заместник-ректорът по образователната активност проф.д-р Валери Стоянов. Центърът предлага образование по 40 специалности от 26 специалности, както и благоприятни условия за валидиране на познания и умения, добити по неофициален път.
Информация за показаните от университета стратегии може да бъде получена в новооткрития Изнесен център за кариерно консултиране и кандидатстудентски банкет на ул. " Казинбарцика " 8 в Димитровград.
Университета провежда среща с възпитаниците си от района довечера и възнамерява такава през септември с представители на бизнеса, с цел да се локализират потребностите от квалифицирани експерти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР