Димитровград. На 2 септември Димитровград ще отбележи своята 70 годишнина.

...
Димитровград. На 2 септември Димитровград ще отбележи своята 70 годишнина.
Коментари Харесай

Хасково: На 2 септември Димитровград ще отбележи своята 70 годишнина

Димитровград. На 2 септември Димитровград ще означи своята 70 годишнина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград. По традиция празничната стратегия е разгърната в границите на една седмица, като тази година тя ще стартира от 26 август и ще приключи с кулминационната точка на събитията на 2 септември.
Концерти, спортни и културни прояви, изложения, лятно кино, футболен мач на асовете от звезната `94, показателен мач по тенис, разкриване на ретро-апартамент от времето на соца, каскади и доста други занимания чакат жителите и гостите на Димитровград.
Музикален церемониал на военни оркестри, гвардейци и мажоретки с присъединяване на Националната гвардейска част ще оцвети с нюанс и впечатляващо шоу централния площад на града във вторник, когато ще започват събитията на пл.България. Следващата вечер е отдадена на поп-фолк феновете с осъществяванията на примата на поп-фолка Глория и нейната щерка Симона, която завоюва сърцата на феновете в последното издание на " Гласът на България ". Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов отбор ще пеят и танцуват на празничен концерт за приятност на всички фенове на българския фолклор в четвъртък вечерта. Ценителите на евъргрийните в станалият към този момент обичаен, в програмата за празника на Димитровград, пиано-бар навън ще се забавляват в петък с паметният Пейо Филипов от именития софийски пиано-бар " Camino ". Васил Найденов е звездата на 2 септември, когато Димитровград ще празнува 70 години от своето основаване. Изпълнителят на едни от най-големите български шлагери ще зарадва публиката с величествен концерт от сцената на пл. " България ".
Програмата във връзка празника започва с показателен мач по тенис на корт с едни от най-големите имена на българския тенис - капитана на националният тим, Тодор Енев и един от най-изявените ни играчи по двойки в международния тенис, Матей Пампулов. Турнир по състезателен бридж е другото ново събитие, което ще зарадва феновете на комбинативната игра. Съботният ден е изпълнен със занимателни игри и надпревари,каскади с мотоциклети и АТВ-та, а купона ще приключи уместно с рок-концерт под наслова " Rock the Night " на известни и локални рок митове.
Неделният ден дава обещание същата наситена страст от разнородни събития и прояви, когато 10.30ч. за децата е плануван Детски панаир, с голям брой работилници и атракционни. По същото време ще бъде отворен ретро-апартамента, който пресъздава духа на времето от първите години на града, като събитието е наречено атрактивно " #70yearsdimitrovgrad ". Там родителите, бабите и дядовците ще могат да покажат на децата какъв е бил живота им преди повече от петдесет години. В неделната вечер, посред прохладата на парка пред библиотеката, ще може да се гледа паметният български филм " Оркестър без име ". Специално за среща с жителите идват две от най-големите имена във кино лентата и любимци на няколко генерации българи - Катерина Евро и Георги Мамалев. Срещата с тях е планувана в лятната читалня на библиотеката, директно преди прожекцията на кино лентата, наречена " Един диалог за обич и още нещо ". Същата вечер стартира и програмата на сцената в парк. " Марица ", на която представители на клубовете от третата възраст и на най-изявените читалища в общината ще покажат своя гений.
Изложба на Почетните жители на Димитровград ще ситуира Исторически музей във връзка празника на града. В навечерието на годишнината, своя галерия в ще открие и някогашният министър на културата Вежди Рашидов, който е почитен жител на Димитровград. Други двама почетни жители, Братя Паневи ще изложат свои произведения отдадени на 70 години от основаването на Димитровград. Дом-музей " Пеньо Пенев " ще открие нов план, който ще среща посетителите на музея със стиховете на поета в равномерен преход от външната среда към сърцевината му под надпис " Добро утро, хора! Добро утро, град! " Градът и Поетът ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР