Димитровград. Министър-председателят на България Бойко Борисов откри официално най-новия завод

...
Димитровград. Министър-председателят на България Бойко Борисов откри официално най-новия завод
Коментари Харесай

Хасково: На официална церемония беше открит новият завод край Димитровград

Димитровград. Министър-председателят на България Бойко Борисов откри публично най-новия цех на " Варок " край Димитровград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На събитието участва и министърът на стопанската система Емил Караниколов, кметът на Димитровград Иво Димов, народните представители Делян Добрев, Евгения Ангелова, Георги Стайков, регионалният шеф Станислав Дечев, старши вицепрезидента на " Варок Лайтинг Системс " Фил Кънингам, както и други публични посетители.
„ Сами виждате по какъв начин цех след цех се построява. За това мога да кажа, че на такива вложители се веселя ", съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на церемонията по откриването.
Министърът на стопанската система Емил Караниколов регистрира над 200 млн. лева вложения и над 3200 разкрити нови работни места за 2018 година, като сподели, че този бранш в България се развива извънредно добре.
" Способни сме да работим на всеки континент, където се създават коли. В момента сме най-бързо развиващият се снабдител на осветителни тела, като през последното десетилетие набъбваме с 20% годишно ", сподели старши вицепрезидентът на компанията Фил Кънингъм.
" Благодарение на автомагистралите и построената инфраструктура, станаха вероятни и тези вложения в региона ", сподели кметът на Димитровград Иво Димов по време на откриването на новия цех.
" Варок " е международен снабдител на системи за външно осветяване на 4, 3 и 2-колесни транспортни средства със производства в 17 страни, а завода край Димитровград е най-новият подобен за компанията и първи в България. Заводът в България е върху индустриална повърхност от 3000 кв. м, като следва втора фаза на разширение с още 5000 кв. м, в който ще работят 150 индивида. Заводът е основан за произвеждане на дребни осветителни тела - трета стоп светлина, челен фар за мъгла/дневни светлини, задни светлини за мъгла, странични мигачи, светлоотразители, за едни от най-големите автомобилни производители като Форд, Фолксваген, Рено, Ягуар, Ланд Роувър, и Хюндай.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР