Димитровград. Кметът на Община Димитровград Иво Димов и областният управител

...
Димитровград. Кметът на Община Димитровград Иво Димов и областният управител
Коментари Харесай

Хасково: Кметът на Община Димитровград Иво Димов и областният управител Станислав Дечев участваха в освещаването на 15-метров кръст, издигнат до параклиса „Свети Дух“

Димитровград. Кметът на Община Димитровград Иво Димов и регионалният шеф на Хасковска област Станислав Дечев участваха в освещаването на 15-метров християнски кръст, повдигнат до параклиса „ Свети Дух “ в покрайнините на село Горски извор. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград . Кръстът е построен с дарения на хора от селото и радетели на християнската религия след няколко месечна дарителска акция по самодейност на Пенчо Пенев, локалното църковното настоятелство и кмета на селото Янко Янков. В големия кръст има вграден по-малък с височина 5 метра, който свети през нощта. Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха локални свещеници, а кметът на Горски извор връчи свидетелства на донорите, посредством, на които е построен кръстът. Близо 15 000 лева коства построяването му, а в основата му са налети 26 кубика бетон.
" Вярата в Бог, традициите и фамилията са основата върху, която би трябвало да градим нашето общество. Община Димитровград ще спомага с всичко належащо, с цел да направи това кътче желано място за жителите и гостите на селото ", сподели Иво Димов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР