Димитров посочи по bTV, че вече три дни се говори

...
Димитров посочи по bTV, че вече три дни се говори
Коментари Харесай

Илин Димитров: Мъск не е единственият, който открива красотите на България

Димитров уточни по bTV, че към този момент три дни се приказва за България, което е положителна конотация за страната ни. Факт е, че до този миг няма формален отговор от Мъск дали ще пристигна в страната ни. Официална покана е на Мъск изпратена дружно със Златен ритон.

 

Предстои Мъск да се срещне с българин, който ще бъде в ролата на вестоносец. Той ще съобщи на предприемача формалната покана. Димитров сподели, че са поканени и основателите на играта Elden Ring. И добави, че се е зародила концепцията за фестивал, на който участниците да се обличат като героите от играта. Целта е по този метод да се  привлекат туристи в страната ни.

 

Димитров уточни, че на процедура с бюджет от 0 лева Б-я е по всички медии, т.е. това е  безвъзмездна реклама.

 

Служебният министър разяснява и възможната резервация на притежателят на Туитър в български ресторант: Много се надявам резервацията да е същинска. Ще разберем дали е същинска след датата 23-ти април. Не съм питал шефът, само че известието беше публикувано неведнъж. "

 

Димитров разяснява и инфраструктурата, която води по Белоградчишките скали. Мъск би трябвало да си купи гумени ботуши, в случай че желае да стигне до Белоградчишките скали. Проблемът е с неприятните пътища, които са и недостъпни. Димитров открои, че е значимо туризмът да способства за развиването в районите, а пътищата да бъдат ремонтирани и реконструирани.

 

Министерството на туризма способства с от 7 до 13 % за построяването на Брутният вътрешен продукт на България. Димитров уточни, че са преведени 12 млн. лева за реклама на страната ни, само че не са задоволителни. Министърът уточни, че се планува да има цифрова реклама, влогъри, блогъри, които ще популяризират в допълнение страната ни.

 

Димитров се похвали, че страната ни е получила премия в Гърция за най-добре изглеждащ щанд от туристическо ревю. Димитров уточни: " Туризмът е наслада и страст. " Според него България се възвръща добре и доближи равнищата от 2019г. Министърът чака добър зимен сезон: България става все по-полярна. Ние запазихме съответствие сред качество и цена. "

Димитров уточни, че Банско ще купува електрически автомобили, както и ще открива частно летище за богати туристи.

 

Димитров разяснява проблема с украинските бежанци. Министерството на туризма само  управлява програмата за бежанците. Закупен е специфичен програмен продукт, който по-бързо да обработва документите. Изчистени са безспорни суми от 193 млн. лева към хотелиерите. Голяма част от средствата садавани от Европа. Само 5% не са разплатени. Министерство е разпратило писма до хотелиерите - с цел да се компенсират притежателите, в случай че не са получили дадена сума.

 

5лв. е сумата, с която се хранят бежанците дневно и това важи за всички бежанци от години. 15 лева е нощувката. Изхранването на украинските бежанци е към БЧК и други стратегии. Димитров уточни, че първоначално хотелиерите са се справяли отлично.

 

Според Димитров държавните бази стават и за българи, и за украинци. Българите си ги желаят към този момент. Димитров уточни, че има напрежение, тъй като " чиновниците на Министерски съвет, на митниците и на АЕЦ " Козлодуй " желаят да почиват там. "

 

Димитров моли да се усили бюджетът за туризъм. Той предложи пет ограничения за това: 9% да бъде ДДС-то в бранша, бюджетът за реклама да се усили, да се вкарат ваучери за туризъм измежду българите, да има таван на цените на енергоносителите, както и ограничения за компенсиране на " седалки " в аероплан или рейс в края на сезона. По думите му това ще подтиква туроператорите да водят туристи.

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР