Димитров не успя да върне пробива в доиграването с Джокович

...
Димитров не успя да върне пробива в доиграването с Джокович
Коментари Харесай

Димитров не успя да върне пробива в доиграването с Джокович и отпадна от Синсинати

Димитров не съумя да върне пробива в доиграването с Джокович и отпадна от Синсинати
Григор Димитров завърши със отбраната на купата си от Мастърса в Синсинати, откакто загуби от някогашния номер 1 в света Новак Джокович с 6-2, 3-6, 4-6 в мач от третия кръг на конкуренцията.

Деветата среща сред двамата тенисисти стартира през вчерашния ден по отличен метод за българина, който летеше по корта в първия сет, с цел да го вземе с 6-2, след което дръпна с пробив и 3-1 във втората част. В този миг Джокович съществено подвигна равнището си на игра, до момента в който Григор стартира да позволява неточности и в последна сметка сърбинът завоюва пет следващи гейма, с цел да вкара мача в решителен сет. В него 10-ят подложен в схемата Джокович съумя да реализира ранен пробив, преди мачът да бъде пресечен поради дъжд при резултат 1-2 и в последна сметка отсрочен за през днешния ден. Именно този пробив се оказа основен, защото в доиграването през днешния ден нито един от двамата не изгуби подаването си. Димитров имаше своя късмет да се върна в сета при 3-4, когато стигна до точка за пробив, само че тя бе отразена от противника му, който при идващия си сервис гейм затвори мача след два часа и 19 минути игра.

По този метод българският тенисист не съумя да отбрани купата си от предходната година и ще загуби 910 точки от актива си, с две или три места в международната класация от идната седмица и ще излезе отвън топ 5. Джокович от своя страна продължава борбата за единствения Мастърс, който в никакъв случай не е печелил, като на четвъртфиналите ще се изправи против канадеца Милош Раонич. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР