Димитър Йотов, който беше осъден заради причиняване на смърт по

...
Димитър Йотов, който беше осъден заради причиняване на смърт по
Коментари Харесай

Искат нов процес за убийството на 8-годишния внук на депутат

Димитър Йотов, който беше наказан поради причиняване на гибел по несъобразителност на дете и немарливо отношение към огнестрелно оръжие, е изискал по-ниска присъда и ново дело за гибелта на 8- годишно дете от Мездра. Искът е подаден в Софийския апелативен съд от отбраната на Йотов.

В началото на предходната година 8-годишният му наследник стреля и рани смъртоносно приятеля си. Детето, което умря след случая, е внук на дългогодишния областен прокурор на Оряхово, ромски водач и някогашен народен представител Тома Томов.

Делото мина на две инстанции и завърши с дефинитивна ефикасна присъда за Йотов, който беше приет за отговорен, че е държал налични и необезопасени огнестрелни оръжия.

Първо Районният съд в Мездра реши, че той би трябвало да заплати по 200 000 лева обезщетение на родителите на убитото дете, а Окръжният съд във Враца понижи на половина размера на сумата.

Магистратите от двете инстанции поддържаха периода от 6 година отнемане от независимост, който би трябвало да изтърпи Димитър Йотов, поради немарливо отношение към огнестрелно оръжие, държано в дома му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР