Димитър Вучев е икономист и журналист. Бакалавър по Макроикономика от

...
Димитър Вучев е икономист и журналист. Бакалавър по Макроикономика от
Коментари Харесай

Вучев: София има огромен туристически потенциал, нужен е комплексен маркетинг

Димитър Вучев е икономист и публицист. Бакалавър по Макроикономика от УНСС и магистър по Финанси от ВУЗФ. Преминал през редица стопански медии, включително сп. Икономика, в. Капитал, Investor.bg, малките екрани Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria.

Понастоящем създател и водещ на делничното икономическо предаване на Телевизия Европа Business Daily и определен на общински консултант в Столичния общински съвет.

Член на Института за дясна политика и Българската макроикономическа асоциация.

Г-н Вучев, към този момент сте общински консултант, по какъв начин се чувствате, разкажете ни за новите провокации, пред които се изправяте?

Нека не избързваме, формалното встъпваме в служба ще бъде напълно скоро. За мен това да мога да оказа помощ за развиването на града, в който съм живял целия си живот е и чест, само че и голяма отговорност. Това е ново занятие за мен. Повечето сътрудници са с дълъг опит и разгадавам доста на тях в ориентирането ми в ситуацията.

Те ще бъдат моя поддръжка освен в този момент първоначално, само че и отсега нататък, през идващите четири години. Спокойно мога да кажа, че съм признат доста добре от екипа. Може би не напълно непознато, само че аз съм ново лице за тях. Не съм член на ГЕРБ, част съм от гражданската квота в взаимната листа със Съюз на демократичните сили. Бях персонално поканен от госпожа Фандъкова, за което ѝ благодаря, като употребявам и Вашата естрада, с цел да ѝ благопожелавам успеха.

В новия общински съвет ще си партнирате с Вътрешна македонска революционна организация, какви ще бъдат целите ви и общите цели?

Това би било естествено продължение на ръководството на национално равнище. Смятам, че ще е добре и за централната власт градът, който е виновен за 40% от националната стопанска система, да продължи този съдружен модел. Съвместната работа с Вътрешна македонска революционна организация, несъмнено, ще бъде ясно регламентирана, което следва да се случи в околните дни. Ще бъдат извършени доста диалози както с тях, по този начин и с останалите обединения.

Ние сме отворени към разговор във връзка с всички значими за София тематики. В последна сметка нашата огромна задача е да работим всекидневно за развиването на столицата. Моето схващане е, че положителните хрумвания не би трябвало да имат политическа багра – те или са положителни, или не са. Ако има концепция, която смятам за качествена и в интерес на София и хората в града, за мен това кой я е предложил ще бъде на назад във времето. Диалогът и взаимната работа са от основно значение.

Вие сте икономист, с какво смятате, че ще бъдете потребен в новия Общински съвет?

Моята експертиза е най-много в областта на частния бранш. Комуникацията с бизнеса е нещото, с което аз сигурно мога да бъда доста потребен. Частните компании – и дребни, и огромни – са моторът на стопанската система. Администрацията и ние, политическите лица, сме там, с цел да оказваме помощ на този мотор. Ще работя всекидневно за това. Другото нещо, което виждам като капацитет и се надявам да съумея благодарение на сътрудниците да реализира резултати, е обвързвано с маркетинга на София, най-общо казано. Градът ни има голям туристически капацитет. Намираме се върху хилядолетна история, за която даже ние самите, които живеем в града, не знаем доста. Нуждаем се от доста по-комплексен маркетинг – освен на вътрешно, само че и на интернационално равнище. Перспективите са големи.

Каква е равносметката Ви от миналата акция, по какъв начин я оценявате?

Участвам интензивно в политическа акция за първи път. Преди това имам незадълбочен опит от студентските ми години, когато, несъмнено, имах по-различна роля. Въпреки всичко като наблюдаващ проследявам политическите процеси в страната от към 15 години. Това беше една странна акция. Доста мръсна, много нечестна, изпълнена с доста внушения, с похвати, които не вършат чест на една част от претендентите и партиите, само че в последна сметка за някои хора задачата оправдава средствата. Всеки преценя самичък за себе си.

Едната добра вест е, че акцията свърши и към този момент ще се насочим към работата. Другата е, че изборите препотвърдиха политическата обстановка в страната. Това постави дефинитивно завършек на всички мнения в последните години, че държавното управление няма да извърши мандата си. Разбира се, никой не изпада в еуфория от резултатите. Знаем и позволените от нас неточности и ще работим за изчистването им – освен в София, само че в страната. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР