Димитър Вучев- Демби вече е в затвора по присъда за

...
Димитър Вучев- Демби вече е в затвора по присъда за
Коментари Харесай

ВТОРИ НАРКОБОС В ЗАТВОРА: Арестуваха Демби, след като го хванаха в Рим и върнаха у нас

Димитър Вучев- Демби към този момент е в пандиза по присъда за разпространяване на дрога и прекурсори. Той бил наказан и за нанасяне на лека телесна щета на служител на реда.

Това оповестиха от прокуратурата. Така Демби, който бил арестуван в Рим и върнат у нас, става вторият наркобос в пандиза след Димитър Желязков-Митьо Очите.

Ето и известието на прокуратурата:

Във връзка с отправени към Софийска градска прокуратура (СГП) медийни запитвания, предоставяме следната информация.

По обвинителен акт на СГП е дефинитивно приет за отговорен Д. В. за държане без съответно позволение в съучастничество и за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, за държане без съответно позволение в съучастничество и за разпространяване на прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции и за причиняване на лека телесна щета на полицейски орган при осъществяване на службата му.

С присъда от 15.12.2021 година Софийски градски съд (СГС) призна подсъдимия за отговорен и му наложи едно общо наказване всред избраните му за трите обособени закононарушения отнемане от независимост за период от 3 години.

На съображение член 24 Наказателен кодекс усили по този начин наложеното на Д. В. общо наказване отнемане от независимост с една година. На съображение член 68, алинея 1 Наказателен кодекс приведе в осъществяване наказването 2 години отнемане от независимост, наложено на Д. В. с присъда.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.

СГП неотложно предприе дейности за осъществяване на наложеното наказване отнемане от независимост за период от 6 години. В тази връзка СГП издаде Европейска заповед за арест, по която на 13.10.2023 година в гр. Рим, Република Италия, италианските управляващи задържаха Д. В. и на 23.11.2023 година наказаният беше предаден на българските управляващи и преведен в Затвора-София, където изтърпява наказването си и все още.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР