Димитър Велковски беше едно от главните действащи лица за успеха

...
Димитър Велковски беше едно от главните действащи лица за успеха
Коментари Харесай

Димитър Велковски: Ще съм щастлив, ако се озова в националния отбор

Димитър Велковски беше едно от основните настоящи лица за триумфа на Серкъл Брюж над Сент Трюйден с 3:0 в последния мач от 6-ия кръг на белгийската Юпилер лига. Той още веднъж бе титуляр и един от най-активните на терена, а също по този начин подаде и за първия гол в мача. По телефона от Белгия Велковски показа за Sportal.bg , че тотално са надиграли своя съперник във въпросния мач.

" Подадох за първия гол, само че за мен не това е най-важното. Аз желая тимът да върви напред и да се показва добре. В неделя ни чака дербито с другия тим от Брюж - първенците на Белгия. Надявам се да се представим добре и да вземем някакви точки от тази среща ", сподели някогашният бранител на Славия.

От този сезон Серкъл Брюж е воден от англичанина Пол Клемънт, който е някогашен управител на Рединг и Суонси, а е бил помощник и в грандовете на европейския футбол Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен). Велковски призна, че при него тренировките са доста впечатляващи.

" Наставникът натъртва доста повече на занимателните тренировки. Всичко е обвързвано с игри - дали ще е тактическа подготовка или техническа, постоянно се минава през някакъв тип игра. Заниманията също по този начин са с доста висок интензитет, което ни оказва помощ в мачовете ", сподели 25-годишният български футболист.
Въпреки, че играе добре и постоянно в своя отбор, той не попада в сметките на националния селекционер Георги Дерменджиев, само че не е подразнен от този факт.
" Неведнъж съм казвал, че ще съм благополучен, в случай че се озова в националния тим, само че няма да остана отчаян, в случай че това не се случи, тъй като зная, че има и други момчета, които заслужават да са там. Радвам се, че съм титуляр и ще направя всичко допустимо името на България да се прочуе, с цел да може още момчета да създадат трансфер в Европа ", сподели Велковски.

Той към момента не е контактувал с другите българи в белгийското състезание - Иван Горанов, който е част от Шарльороа и Кристиян Малинов, който пък е в тима на Льовен. Бившият състезател на Славия чака момента, когато ще се изправи против някой от тях. Първият подобен случай ще е в края на октомври, когато в мач от 11-ия кръг на Юпилер лигата Серкъл Брюж гостува на Шарльороа.

Велковски разяснява и обстановката в родния футбол. Той счита, че българското състезание сега е по-конкурентно. Гледал е срещата сред ЦСКА-София и Лудогорец и е на мнение, че " алените " са заслужавали трите точки. Вярва, че и някогашният му отбор Славия ще се стабилизира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР