Димитър Върбанов пак репортерства – напук на очакванията, че след

...
Димитър Върбанов пак репортерства – напук на очакванията, че след
Коментари Харесай

Скандалният репортер на Господарите Митко Върбанов съвсем го закъса

Димитър Върбанов отново репортерства – на инат на упованията, че след абсурда, който провокира с подправения си побой в „ Господари на ефира”, мъчно ще стартира нова работа в медиите. Скандалният великотърновски публицист към този момент има авторско предаване, което се излъчва в интернет.

„ Дълго време мълчах. Отказах участия и изявленията, тъй като не съм човек, който желае да основава интриги. Отказах и доста оферти за работа. Но възприятието ми за правдивост е по-силно от инстинкта за самозапазване, по тази причина още веднъж съм подготвен за борби.

Благодаря за ежедневната поддръжка, която получавам от доста от вас! Тя ме задължава да продължа. И не преставам от там, докъдето стопирах!”, обръща се младежът към публиката си.

Темите, които той визира в новата си графа, са и районно, и национално значими. Митко осветлява проблеми, свързани с разнообразни институции, а подема и начинания в поддръжка на хора в затруднено състояние. На този стадий авторското му предаване „ Репортерът” може да се гледа в платформата Youtube, само че след време може да получи ефир и в някоя кабеларка.

Миналата есен, дни след старта на новия сезон на шоуто за телевизионни гафове „ Господари на ефира”, видео от охранителни камери разкриха, че Върбанов е симулирал по какъв начин го бият склададжии във Велико Търново. От фрагментите се виждаше, че двама мъже изтикват журналиста до вратата на склад, отварят я, след което го доизбутват на открито и затварят. Бой нямаше. Излъченият преди този момент в „ Господарите” материал, в който репортерът лежеше и пъшкаше като след бой се оказа инсценировка. Митко твърдеше, че бил хвърлен на земята, че получил пострадвания по ръцете и главата, поради което бил приет в болница.

Преди измамата му да лъсне, всички му съчувстваха. Премиерът Бойко Борисов пък разпореди причинителите да бъдат арестувани и против тях да бъде стоварена „ цялата суровост на закона”. Няколко часа по-късно Районната прокуратура във Велико Търново упрекна двамата мъже от склада в причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди и ги задържа за 72 часа, до момента в който съдът прегледа настояването за непрекъснат арест. Върбанов ликуваше и се изживяваше като воин, само че единствено до момента в който не бе изобличен от охранителните камери. Кадрите, публикувани в интернет, демонстрираха по какъв начин откакто е изтикан от склада, репортерът артистично пада самичък на земята, а операторът му го снима. На финала на етюда Митко лежеше прострян по тил, а сътрудника му телефонира. Минути по-късно на мястото дойдоха двама служители на реда.

Заради изненадващия поврат, Върбанов беше уволнен от шефовете на „ Господари на ефира” Магърдич и Джуди Халваджиян. Нова телевизия пък излезе с публично мнение, в което разгласи, че предаването е външна продукция, че се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента. В края на годината пък медията отхвърли да възобнови контракта на шоуто, написа “Уикенд”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР