Димитър Цанов-Испанеца пристигна, окован в белезници, в пловдивския съд, предаде

...
Димитър Цанов-Испанеца пристигна, окован в белезници, в пловдивския съд, предаде
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Ето го страшилището Испанеца, задигнал близо половин милион от известен бизнесмен СНИМКИ

Димитър Цанов-Испанеца дойде, окован в белезници, в пловдивския съд, съобщи кореспондент на БЛИЦ.

Той е упрекнат, че на 3 февруари 2020 година е отмъкнал 400 000 лв. от колата на прочут предприемач в града под тепетата.

По време на съвещанието стана ясно, че Испанеца в дошъл в Пловдив в дни на обира, само че ловко се е укрил от органите на реда. Той е паркирал с автомобил Алфа Ромео на същия паркинг, на който набелязаната от него жертва си оставила колата.


Издебнал го е, като е излязъл от возилото си и е отмъкнал голямата сума.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за Цанов, само че адвокатката му оспори тази теза, като съобщи, че той е болен от диабет и упорства да бъде освободен. Защитничката на Испанеца сподели и негов изваден ТЕЛК.

Адвокатаката настоя Испанеца да бъде настанен в болнично заведение, зада може да се лекува.

"Няма безспорни доказателства, че моят клиент има общо с кражбата на 400 000 лв.. Няма доказателства, че тези пари въобще са били толкоз и произходът им не е потвърден. Ако е бил осъществен подобен огромен грабеж, за какво тогава потърпевшият чейнчаджия Атанас Благоев е подал сигнал не същия ден, а чак на другия ден ", сподели юристката.


Както първо БЛИЦ заяви, тлъстата пачка се намирала в сак на задната седалка на „ Форд Фокус “. 47-годишният собственик-чейнчаджията Атанас Благоев, евентуално е бил наблюдаван. За закононарушението бяха задържани двама - Турчина и Испанеца. Те са от София, известни в средите на ъндърграунда.

След 24-часов престой зад решетките Турчина беше освободен и все още не е притеглен към отговорност за случая.

Към сегашния миг е открита съпричастност на 40-годишния Димитър Цанов-Испанеца, по отношение на който е повдигнато обвиняване и той е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

По делото са осъществени първични процесуално-следствени дейности, като следва да се съберат и други доказателства по отношение на действието. Разследването по случая продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР