Димитър Стоянов от „Биволъ” и Атила Биро от „Райз проджект

...
Димитър Стоянов от „Биволъ” и Атила Биро от „Райз проджект
Коментари Харесай

Български и румънски журналист бяха задържани у нас заради разследване


Димитър Стоянов от „ Биволъ” и Атила Биро от „ Райз проджект Румъния” работили по получен сигнал за изгаряне на уличаващи документи, свързани с следствие на компанията „ Джи Пи Груп”

Български и румънски публицист бяха арестувани от полицията в Радомир поради следствие, съобщи кореспондент на bTV.

Димитър Стоянов от „ Биволъ” и Атила Биро от „ Райз проджект Румъния” получили сигнал, че край Радомир ще се изгарят документи, уличаващи строителната компания „ Джи Пи Груп” в двойно счетоводство и корупционни практики, свързани с европейски фондове.

Стоянов и Биро отишли на мястото, за което имали информация и там разкрили пликове с доста документи в тях.

„ Видяхме чували с доста страници, минали през шредер и започнахме да снимаме. Секунди по-късно при нас пристигнаха двама служители на реда, които извадиха оръжията си, накараха ни да легнем на земята и ни поставила белезници”, споделя Биро пред bTV.

По думите му двамата обяснили, че са публицисти, които организират следствие и дали персоналните си и журналистически карти. „ Въпреки това останахме на земята дълго време, след което бяхме откарани в полицейски участък”, разяснява още Биро.

По-късно двамата публицисти бяха освободени.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов изясни за bTV, че не е имало задържане, а снемане и определяне на идентичност, което, по думите му, „ става мъчно в нивата”.

bTV обаче разполага със заповед за задържането на Димитър Стоянов от „ Биволъ”.

Наш кореспондент потърси за коментар и компания „ Джи Пи Груп”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР