Димитър Радев ще остане гуверньор до избирането на нов, а

...
Димитър Радев ще остане гуверньор до избирането на нов, а
Коментари Харесай

Хампарцумян: Чудя се защо Димитър Радев не е кандидат за шеф на БНБ, той е подготвен


" Димитър Радев ще остане гуверньор до избирането на нов, а механически може да остане и след приключване на мандата. Чудя се за какво не бяха го поставили даже за цвят като претендент. Той е квалифициран, знае, подвигат му телефоните. Може да организира процедури и диалози ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS банкерът Левон Хампарцумян.

Според него Каримански е взел участие в покупко-продажби, които не са мотив за горделивост. " Изборът за началник на Българска народна банка би трябвало да бъде консенсусен с по-широка поддръжка ", акцентира банкерът.

За него е " институционална уязвимост " проблемите с претендентите за избор на началник на Българска народна банка. " Алексей Гюров е приключил във Виена и преподава в Американския университет, занапред има да натрупа опит, познания и позиции. Кандидатът би трябвало да вдъхне доверие, да бъде допустим. Предстоят инфлационни процеси, той би трябвало да реагира съответно. Желаещите да бъдат гуверньор на Българска народна банка желаят да скочат нависоко ", уточни той.

По думите му " ИТН " желаят да овладеят Българска национална телевизия и Българска народна банка. " Търсим човек, който седи еквивалентно на сътрудниците си в другите банки. Има българи на високи позиции в европейски банки, а и хора с Българска народна банка, които са добре готови за този пост. Тези хора имат кариери, знания и позиции ", обясни Хампарцумян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР