Димитър ПоповТрагедията в Украйна има две лица. Едното е грозното

...
Димитър ПоповТрагедията в Украйна има две лица. Едното е грозното
Коментари Харесай

БСП и путинофилите нямат място в правителство на държава от НАТО

Димитър Попов

Трагедията в Украйна има две лица. Едното е грозното лице на войната и на всеки агресор, който убива дами и деца. Това лице го виждат по малките екрани хората в целия свят. То свидетелства за моралното проваляне на един самозабравил се деспот и за скудоумието на неговия народ, зомбиран от военна агитация.
Другото лице е геополитическото - кой ще победи в тази война?
По всичко наподобява, че

Путин я загуби

още в самото начало. Дори да завладее тази територия, той не може да я ръководи. Съпротивата на украинците е голяма и те няма да одобряват марионетно съветско държавно управление. Според военни специалисти, на Путин ще му би трябвало 500 000 войска с цел да държи Украйна в послушание и да потиска бъдеща въоръжена опозиция.
Не може и да се изтегли с празни ръце от този капан, в който самичък се вкара. Русия към този момент пъшка под глобите, а прехвалената съветска войска заседна в украинската тиня. Светът го счита за фашист, който избива почтени, а глобите няма да бъдат свалени скоро. Байдън и Европа са наясно, че до момента в който не обезсилят Путин и неговата военна машина, войни като тази в Украйна, както и изнудване с нуклеарна опасност, ще са нормалния метод на Русия да прави геополитика. Тоест икономическата война, оповестена от Съединени американски щати и Европа на Путин, ще продължи даже откакто войната в Украйна свърши. Това е тъмно бъдеще пред Русия. Никоя страна, даже нуклеарна, не може да завоюва война против целия свят и Путин го знае.
Затова бързо потърси договаряния с украинците – да му дадат Крим публично и да му признаят окупираните от съветската войска земи към черноморското крайбрежие, другояче наречени републики Донецк и Луганск, а той да спре войната. Вероятно е под някаква форма украинците да одобряват сходна сделка. Така Путин ще има териториална облага и ще наподобява като победител във войната, която другояче тотално е изгубил.
После ще се моли на Съединени американски щати и останалия свят да му смъкват глобите, с цел да не страдат редовите руснаци. Но както към този момент загатнах, Байдън надали ще повярва на московските сълзи…За Съединени американски щати една разгромена стопански Русия, чиито качества да развива съвременна и огромна войска са единствено спомен, е крайната цел в тази нова студена война.
Разбира се това, което описах, няма да се случи в идващите дни или даже месеци. Войната в Украйна може да продължи дълго време преди двете страни да се спогодят, а глобите против Русия ще се проточат месеци, а може би и година. В близко време светът ще си остане все по този начин нерешителен и рисков, а икономическите компликации пред Европа поради глобите ще продължат да основават инфлация и политически проблеми.

Какви последствия ще има това за България?

В политически проект ще значи задълбочаване на разлома сред русофилите и последователите на Европа. Продължаващи дълго наказания против Русия, както и американски елементи край Варна, може да доведат до искане за референдум по въпроса за участието в НАТО. В този парламент има няколко партии, които биха подкрепили такова искане. Това сигурно ще съсипе ръководещата коалиция и държавното управление на Петков. И в този момент в него има ясна разграничителна линия сред Румен Радев и Българска социалистическа партия от една страна, и Политическа партия и Демократична България от друга, тъй че земетръсната зона е готова.
Русофилското крило към Радев и генералите е мощно и държи в ръцете си репресивната държавна машина, а Българска социалистическа партия може да провежда и поведе русофилското войнство на предстоящ референдум. Към техния лагер ще се включат „ Възраждане” и огласената към този момент нова партия на някогашния боен министър Стефан Янев, както и пет-шест други русофилски организации, финансирани от Москва, само че отпаднали на последните избори.
В сегашния миг съотношението сред последователи на НАТО и русофилите е две към едно и не допуска никаква опция България да напусне алианса или Европейски Съюз след референдум.
Но въпреки и в оттегляне, въпреки и в малцинство,

русофилите остават сериозна заплаха за националната сигурност

Социологическите данни демонстрират, че те в този момент са към 30% от българското население. Имат ясни политически претенции за присъединение към Евразийски съюз и Русия, добре са проведени и разполагат с съветско финансиране, медии и властова поддръжка. Социолозите настояват, че в случай че не беше морално незащитимата война на Русия в Украйна, тези русофили в този момент щяха да са 56% от цялото население. Толкова бяха съгласно статистиката преди месец. Без подозрение това е мощна пета колона на Путин в България и е действителна опасност за самата държавност, изключително откакто Русия публично вписа България в листата на своите врагове.
Защо болшинството от един народ, който има своя страна, ще възхвалява непозната империя, и за какво даже във война русофилите не падат под 30%. Що за претекстове и причини движат мозъците на такива хора?
Първият е убеждението им, че България е подправена страна, неспособна да се ръководи сама; народа и е рабски и обуздан, формиран 80% от дебили, а елитът е подкупен и податлив да бъде васал на всеки, който му заплати. От русофилска позиция България е обречена да бъде нечий протекторат, т.е. постоянно ще и е необходим стопанин, който да подсигурява нейното битие.
Вторият мотив в русофилското схващане е разследване от първия – единствената Велика мощ, почтена да бъде стопанин и покровител на дебилната страна, е Русия.

Ето за какво:
-Русия е основала българската страна през 1878 година и е внесла съветската държавност в тези земи, тъй че тя е исторически подобаваща за техен покровител.
-Между българския и съветския народ има огромна културна, религиозна и езикова непосредственост, което предопределя избора на стопанин.
-България към този момент има исторически опит на послушание на Русия, който може да се регистрира като позитивен през руския интервал.
-Русия е натурален зложелател на Турция, която съставлява най-голямата опасност за българския суверенитет.
И в двата аргумента елементарно ще откриете

опорните точки, спуснати от Москва

Но те към този момент не са агитация, а метод на мислене за няколко генерации, мощно индоктринирани през руския интервал, когато Русия подмени напълно националния хайлайф с нейна колониална администрация. След 1990 година тя не беше изчистена от властта и пусна корени посредством децата и внуците си в новата политическа система, която ръководят и през днешния ден. Ето за какво даже в този момент съветската агитация у нас се вихри на воля и даже основава нови русофили измежду младите генерации.
Могат ли русофилите въпреки всичко да победят в един референдум за НАТО?
Според всички социологически изследвания 63% от българите са европейски настроени и считат, че страната би трябвало да остане в Европейски Съюз и в евро-атлантическото семейство. На това европейски настроено болшинство по никакъв начин не му се върви в Евразия. Те ясно схващат, че България не може без Европейски Съюз и за благополучие са млади и дейни хора, които съставляват бъдещето. Обаче…за утешение няма никакво място. Защото над 20% от тези проевропейски настроени българи се възхищаваха на Путин и го намразиха едвам след войната в Украйна, когато той заплаши освен Съединени американски щати и НАТО, само че и Европа. Така че в предстоящ референдум бранителите на НАТО ще разчитат на към 40% от гласовете сигурно. Те са повече от русофилските гласове, само че и не са изрично болшинство, споделят социолозите.
А в случай че се стигне до референдум, върху резултата ще повлияе и това, че

властта в България е още в русофилски ръце

Кремълския човек Румен Радев се възползва от „ революцията” през 2020 година, когато един миш-маш от русофили и потребни идиоти му даде цялата власт в ръцете еднолично. След три следващи негови държавни управления, в този момент ръководи коалиция под неговия патронаж. Правителството на Петков води неуверена политика, комбиниране от партизански саботажи против начинания на НАТО, и персонални реплики против Русия от премиера, който явно не приказва от името на Радев и на Нинова.
Ако това държавно управление се разпадне по геополитически симптом, Радев още веднъж ще има цялата власт в ръцете си еднолично. Какво ще му попречи да поддържа русофилските сили в един предстоящ референдум,/ което прочее е евентуално, щом неговия човек Янев прави русофилска партия/, и да получим непредвиден резултат от гласуването, колкото непредвидени бяха и резултатите от парламентарните избори през ноември предходната година? Нали помните: те още са обгърнати в мистерията на операциите, която по този начин и не беше опровергана с изваждането на хартиените разписки от гласуването.
Така че вместо предварителни избори и референдуми за НАТО, най-хубавото за страната е ново държавно управление с стеснен мандат, само че в границите на този парламент. На мястото на Българска социалистическа партия, която на процедура се подреди до съветските подлоги, партиите с пронатовски и проевропейски гласоподаватели би трябвало да договорят нова коалиция. Дори единствено с парламентарна поддръжка, без министри, ГЕРБ може да подсигурява повече непоклатимост в ръководството, в сравнение с я има в този момент с Българска социалистическа партия и клоуните на Слави.
Разбира се

звучи утопично държавно управление на Политическа партия, ГЕРБ и Демократична България,

обаче събитията от време на време се оказват по-силни от всяка химера. Вижте цените на олиото, на горивата, вижте по какъв начин хората на тълпи изкупуват всичко по магазините, спомнете си, че глобите против Русия няма да свършат даже след края на войната, а експанзията на русофилите от Възраждане и други партии ще се усилва и ще провокира все по- огромни страхове за гражданския мир. Като сложите всичко това на масата ще стане ясно, че ново държавно управление в границите на този парламент може да е избавително в един миг, който наподобява, че бързо наближава.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР