Димитър Пенев е легенда! Институция в българския футбол. Велик като

...
Димитър Пенев е легенда! Институция в българския футбол. Велик като
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Мога да напусна ЦСКА и пак да премина в ЦСКА

Димитър Пенев е легенда! Институция в българския футбол. Велик като футболист, още повече като треньор. Заслужено беше определен за ментор №1 у нас за XX век. Стратега от Мировяне е неповторим и несравним, когато стартира да приказва. Бисерите му остават в историята. ТОПСПОРТ събра 50 от тях. Малко са, чичо Митко има хиляди. Но пък са от " златните ". Насладете им се! И се заредете с огромно количество кърпички. Ще са ви нужни.

Пожелаваме на Пенев да бъде жив и здрав, още дълги години да ни кара да се усмихваме.

Тъй рече Стратега:

1. Тая кореспондентка сякаш мене питаше, а все към играчите зяпаше. Ако знае началникът й по какъв начин се оглежда, ще я изгони. Там нямат ли мъже в тия вестници?!

2. Криза имало... Каква рецесия - днеска един в магазина изпълни 2-3 огромни кошници. На продавачката и се схванаха ръцете да му брои парите.

3. На корнера няма да стоите на едно място и да си бъркате в носовете. Движете се, движете се, гледайте си играча накъде отива, не го изпускайте.

4. С олио ли ви мазаха за тоя календар? Приличате на пехливани. Ние, дъртите, в случай че се бяхме съблекли, дамите щяха да ни изгонят.

5. Интер...нет, Милан... нет, какви са тия дивотии?! Аз единствено вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам! Това е за младите, не за остарял човек като мен.

6. Митал, Питал, това е - няма пари! Какъв шеф ни е тоя, като никакъв не се е вясвал. Аз, веднага, в случай че го срещна на улицата, няма да го позная. Помня единствено, че беше едно мургаво и ниско, друго не помня...

7. Джиесемът ми се повреди - аз натискам копчетата, той пее. Егати техниката!

8. Тоя не може да пие. Обърна една водка и взе да кудкудяка.

9. Тая бутилка мъчно се отваря. Като остаряла мома е...

10. Студентски град да го кръстим Топъл град. Така крещя, аз. Та вие всяка вечер сте там и вдигате градусите.

11. Който прекали с другото гориво, мигновено да мине на бира!

12. Удоджи, к`во гледаш като гладен шоп пред бакалия?

13. Като погледнеш едно красиво девойче, една красива жена - това е един тласък, влиза в подготовката...

14. Какъв пожар, бе? Аз не съм служил в пожарната, а в постоянната войска!

15. Испанците от Атлетико се рискови! Особено това, къдравото, Киков (бел. ред. Кико). Имат и бразилче - Жмуньо (бел. ред. Жуниньо), който напряко скрива топката. Затуй, получим ли записите, ще ги разузнаем в детайли.

16. Не украсявайте качествата на Дембеле. Когато играе на 50% се споделя, че играе на 90%.

17. Не видях порно на този мач, нямаше голи хора.

18. Франсетата може да са петли, но в София не пеят.

19. Добра загуба.

20. Като пристигна нов в тима, би трябвало да му е ясно следното - всеки полусезон да направи 10 мощни мача, 2 междинни и 1 слаб. Ето ти ги 15 срещи.

21. Казах на Ицо да вземе пресаташето Путко Мафани в щаба. Този Путко ще го избавя от картони. Ще си седи Стоичков на пейката и ще си води мача, а в случай че съдията дотича и изиска да го накаже за някой друга имитация, Ицо ще каже: Ама аз се обръщам към Путко Мафани.

22. За страдание минералната вода калцира мозъците на футболистите и не е по никакъв начин елементарно да работиш с тях.

23. Бях се настроил да виждам Черноморец и Левски на 1 януари, само че въпреки всичко тогава футболистите няма да се наспали.

24. Пак споделям, че всичко върви по този начин, както съм го възнамерявал. Добър съм в планирането и други такива неща като него.

25. Категорично декларирам, че мога да напусна ЦСКА и отново да мина в ЦСКА. Само това може да се случи и си го запишете!

26. Предложих на сътрудника Мъри да не играем мач в този мраз и сняг, а да вадим аленото вино и да се почва. Аз черпя.

27. Лично аз съм си взел последната заплата. При нас всичко е наред и дори, в случай че някой от вас има потребност от пари, ще му дам 1000 лв. назаем.

28. Радостно е, че момчетата имаха предпочитание за работа, макар тези ненормални подвиквания от недобрите почитатели.

29. Следващите Стоичков и Бербатов ще се родят, когато понижат цените и стеснят Студентски град. Тогава младите ще посещават по-рядко това градче.

30. Иначе играчите са добре. Усмихват се, само че са изтощени. Някой път би трябвало да сме съществени, различен път - другари.

31. Трябва да внимаваме, идват тежки мачове с изпадащи тимове. Това са Пирин, след това в Марек със Станке Димитрово...

32. Моето наличие е като цяло от групата на ЦСКА, като целия тим. А особено за предния мач знаете историята - дузпи, картони... Не трябваше да приключи по този начин срещата, един еднакъв беше естествен. Не единствено ЦСКА върви постепенно, целият футбол върви по този начин, което пречи на националите.

33. Така не може! Свириха 20-30 фаула, което пречи на футболната игра. Не може да желаеме дузпа в коляното и да показва основният арбитър. В една последна офанзива - в 92-ата минута, когато се откъсва наш играч... доста недодялан фаул! Няма последици, няма картон и реакция даже от страничния, от към нас където, който и да беше на пейката, той щеше да го види, нали...

34. Момчета, през днешния ден сме по система 4-4-3.

35. Този път няма да има бяло вино и цигулки, които да ме разсейват.

36. За какво ми е център-халф, като си имам четирима? Това са Илиев и Тунчев от ЦСКА и Пажин от Левски (бел. ред. Томашич). Отделно имам високия от Литекс (бел. ред. Пламен Николов), а и оня, дето не го пускат да играе в Левски (бел. ред. Топузаков). Караславов поради това в националния не го крещя. На доста хора звъня, само че това не значи нищо. С Насо (бел. ред. Сираков) не съм се чувал от месеци.

37. Съблекалнята стана като хан!

38. Дъно е имало и отново ще има. Винаги ще има дъно...

39. Срещу студените швеци ще ни е мъчно, но аз си мисля, че все някак си ще ги пробием. Длъжни сме, другояче почитателите ще пробият мене.

40. Имам единствено едно условие - екскурзоводката да бъде на междинна възраст.

41. Ираклис е добър тим - седми-девети.

42. Автобусът на ЦСКА е в шоколадов цвят, с цел да е на кадем. Купихме го на 0 км. Дучето искаше да го боядисаме в алено, само че аз му предложих да си гледа фенклуба и да не позволява търговия с ЦСКА.

43. Николай Ишков е пич, но е лисица. Преди да играем с Кьолн, подписа контракт с компания за бира. Като разбрах какво е направил, го дръпнах настрани и го попитах каква е тази бира и няма ли да я опитаме най-малко.

44. За други нови попълнения, може да попитате вашия другар - Киро админа.

45. Слухове аз не разясня. Вие ги пускате, публицистите. Често си пиете с футболистите, а след това пускате това-онова.

46. Не би трябвало да се хващаме за секса първо. Минаха 15 години. Нека нашите последователи да знаят, че в Съединени американски щати футболистите бяха с дамите си. Това бяха дамите, а не гаджета. Не е значимо, че е имало басейн. И през 1970 година в Мексико бяхме в басейна, само че завършихме на 16 място от 16 тима.

47. Никой да не се качва в рейса преди да е пристигнал!

48. Но като се замислиш за момента на самия терен, когато бяха отвън терена...

49. Все още не съм разговарял с Андоне. Пратих му поздрави от Атанас Караиванов. Наблюдавам процеса, помощниците му пишат доста. Все са с писалка в ръка, което значи, че в ЦСКА се работи.

50. Слънцето какво е малко, а огрява цялата земя... Как работи, единствено учените знаят! /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР