Димитър Павлов – Балу е животновъдът от карнобатското село Сърнево,

...
Димитър Павлов – Балу е животновъдът от карнобатското село Сърнево,
Коментари Харесай

Димитър Павлов - Балу е краварят - ятак на бежанци

Димитър Павлов – Балу е животновъдът от карнобатското село Сърнево, който провел незаконния пункт за престой на мигрантите, научи Флагман.бг от свои източници. Помещенията в къшлите край селото, които Балу употребявал и където са хванати шестимата незаконно минали границата ни, били устроени в помощ на каналджиите. В тях имало отоплителни печки, храна, места за спане, топли облекла, даже осигурявали и медицински превръзки и медикаменти от първа нужда на бежанците.

От там мигрантите били прекарвани до автомагистрала „ Тракия ”, откъдето да бъдат превозени към София.

Пунктът на Димитър Павлов – Балу работил от към месец, съгласно данни от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Лично той и различен гражданин на карнобатското село Черково, който съгласно локални също бил животновъд и гледал крави, посрещали мигрантите, идващи пешком по авансово заложена локация от трафикантите, и ги отвеждали към фермата, превърната в незаконно хранилище.

В карнобатско са сюрпризирани от новината за ареста на Балу на 7 март, никой в село Сърнево даже не е подозирал за съществуването на спонтанния незаконен и самобитен спешен център. Животновъдът, който е родом от Карнобат, бил мирен човек, който купил парцели и гледал стопанство от към 120 крави от порода херефорд и държал от близо 10 години пасищата край селото. Димитър Павлов и синът му се грижели за фермата, а брачната половинка му била на добър пост в Карнобат.

„ Не знаем от по кое време се занимава с тези неща, само че сигурно е напълно прясна работа. Балуто не е неприятен човек, само че го влече лесната работа. Затова се уреди да вземе и пасища. Чували сме, че е претърсван и различен път при профилирана полицейска интервенция, обвързвана с предприемач от района “, споделят локални поданици и прибавят още, че ловджии са им споделяли, че следите от незаконни мигранти в този регион са на всички места, а в гората животни към този момент няма.

Друг чудесно осведомен източник удостовери, че в продължение на две години целият трафик на бежанците минава през един и същи кулоар, който излиза на Автомагистрала „ Тракия “ посредством детелината с Карнобат.

Ченгетата са разположили контролно-пропусквателен пункт южно от село Житосвят – на границата сред общините Карнобат и Средец, само че изпечените каналджии от дълго време са го научили и при множеството курсове го заобикалят пешком по дерета и гори и излизат в района на селата Сърнево и Черково. От там мигрантите са вземани и превозени от наетите водачи към София.

При акциите обаче на територията на общините Камено, Средец и Карнобат се залавят стотици бежанци, които се разпитват пред арбитър с преводач, а СПС са хванали десетки коли посредством КПП-ата в района.

Трафикантите са трансформирали и профила на транспортьорите, които наемат да свършат черната работа, омайвайки ги с огромна облага. Първоначално служителите на реда арестували най-вече наркомани и престъпно проявени човеци, събирали ги от улицата и казината в страната, в този момент обаче каналджиите почнали да наемат неподозиращи в какво се забъркват студенти от нощните заведения в огромните градове.

" Хващаме едни деца, естествени деца, които са подлъгани за пари или за ударна доза адреналин да карат хора от Бургаско към София. Изпращат ги в нашия район с навигация на телефона до несъмнено място и им дават обещание при свършената работа да станат богати. Търсят неосъждани деца сред 18 и 25 година и ги лъжат, че ще им дадат сред 500 и 1000 лева на човек при изпълнена договорка. Измамата е още в първия миг.

Самите каналджии прехвърлят  мигрантите през оградата. Трима водят хората до границата, където един прескача с тях със стълба. Двамата връщат стълбата, третият продължава по маршрута с бежанците, групите пътуват по 3-4 дни и в някое пусто поле или гора трафикантите ги изоставят и им дават телефони, на които да се обадят, или напряко им настройват крайната точка посредством навигация. На уреченото място отива и ги чака колата на упоменатия нагоре превозвач.

Обикновено пълнолетно младо момче, което би трябвало да ги закара на уречената точка. Да сме наясно, че каналджии доста рядко се задържат, нормално хващат транспортьорите. Напоследък групите се пробват да се избегнат постовете на СПС, само че те се местят и ги залавят или в село Екзарх Антимово или директно преди автомагистралата ", изяснява още нашият източник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР