Димитър Морунов отпадна от Игри на волята на крачка от

...
Димитър Морунов отпадна от Игри на волята на крачка от
Коментари Харесай

Морунов: Преди 20-тина дни загубих майка си, почина след големи мъки

Димитър Морунов отпадна от " Игри на волята " на крачка от огромния край, откакто се изпави в яростен двубой с Андрей. Тяхната борба мнозина дефинираха даже като край преди финала, тъй като беше невероятна откъм мощ и геройство. 

Както в играта, по този начин и в живота си обаче, Морунов е мъж на достойнството. В играта пожарникарят се самономинира с концепцията племето му да продължи напред - по същия метод, по който гледа да пази хората и в действителния си живот.

" Решението да се самономинирам го взех персонално аз, още преди да отидем на племенния съвет. Исках някой от нас, по-силните Андрей или аз, да отидем и да отстраним някой от другото племе. Реших това да съм аз, с концепцията който и да е от " Приключенците “, да се изправя против него. Това е игра и по-добрият постоянно побеждава. Нямаше значение кой, само че беше значимо за мен и за цялото ни племе да победим на идната борба. За страдание загубихме и трябваше да се изправя против някой от моето племе. Това ми беше може би най-неприятния миг в цялото предаване ", показа той в " Събуди се " по Нова тв. И добави:

" Яд ме е, че отпаднах. Не имам вяра, че някой е влезнал в това предаване просто да си прекара два месеца на морето. Осъзнавам, че това се случи преди финала на риалитито, само че в този момент му беше времето. Знам, че доста хора ще си кажат: " стигна до Рим и не видя Папата “, само че се случват и такива неща в живота ".

Най-трудното за него в " Игри на волята " несъмнено е бил глада, тъй като той е човек, който в никакъв случай не е спазвал диети, само че и не се е лишавал толкоз дълготрайно време от храна. Най-голямата липса обаче, е била дъщеричката му Моника.

" Това че отслабнах, доста мощно ми повлия, първо на физическата мощ и по-късно ментално. Също по този начин ми липсваха околните. Това са двете неща, които бяха най-трудни за мен. С увеличение на престоя ни там, не забравяш хората, а в противен случай от ден на ден ти липсват. Най-много ми липсваше дъщеричката ми Моника. Когато излязох от предаването, първо желаех да се свържа с нея, само че не съумях. Затова се чух с майка ми и тя ми показа, че щерка ми и казвала: " тати даже и да не бие, значимото е да се върне, и да го видя ". Определено дребната най-вече ми липсваше ", признава пожарникарят.

" Когато ме видя се зарадва и ме гушна. Тя не е от тези, които показват страстите с думи, а с дейности. Между нас двамата има доста мощна връзка и доста се обичаме. Аз по принцип желая още деца, само че за в този момент тя е най-голямата ми премия и за нищо на света не бих я сменил ", добавя Морунов, който се е занимавал професионално с баскетбол.

Не спорта обаче е този, който го калява в борбите на живота, а работата му на пожарникар. След като прекарва две години в Аляска се завръща в България, където се насочва точно към тази специалност. Признава, че това не е детската му фантазия и в никакъв случай не си е мислил, че ще се заеме с това, но след като стартира да работи в пожарната, открива позитивните й страни, и харесва, това с което се занимава. Усеща, че това е подобаващата специалност за него и я извършва към този момент 6 години.

" Когато видиш, че не можеш да върнеш даден човек. Също по този начин когато се срещнеш с околните, погледнеш ги в очите и те като че ли те молят да върнеш индивида. Истината е, че нищо не можеш да направиш. Направил си всичко допустимо по силите си, само че не си Господ. Най-тежката обстановка ми е първата, когато човек загуби живота си. Беше стара дама, която се беше задушила и не беше съумяла да стигне до входната врата. Когато отидеш на място сходно на пожара в село Рояк или злополуката на автомагистрала " Струма ", виждаш гибел. Осъзнаваш, че нещата от време на време не зависят от пари, власт… Тежко е, когато има доста жертви едновременно, тъй като това е покруса “, споделя страстите си от тежките обстановки, с които се сблъсква всекидневно пожарникарят.

" Когато видиш гибелта в очите се каляваш. Емоционално се поизхабяваш. Не си същият човек, който непрекъснато се усмихва и се забавлява, защото виждаш, че животът има една друга страна, която не е доста приятна. Правиш си заключения по какъв начин да живееш. Един тип равносметка на живота. Аз постоянно си споделям, че не постоянно всичко би трябвало да е непременно. Каквото ти е отредено, то ще ти се случи ", разсъждава за компликациите в живота Димитър.

Малко откакто излиза от " Игри на волята " обаче, Морунов претърпява най-тежката си загуба - тази на своята майка.

" Преди 20-тина дни изгубих майка си и това беше едно от най-тежките неща, които съм претърпял. Тя дори не съумя да изгледа шоуто, а доста ми се радваше. Беше болна и предходната година когато бяха кастингите, й открихме израстък зад окото. Бързо реагирахме с брат ми, така като се наложи да се извади окото й, с цел да няма разсейки в организма. Всичко беше наред и даже преди да вляза в предаването, и готвехме протеза. Излязох и всичко беше наред, само че в един миг я заболя корем. След прегледи се оказаха разсейки в целия организъм. След огромни страдания умря. Успях да се сбогувам с нея. Когато е непосредствен, е доста тежко. Когато загубиш непосредствен, осъзнаваш, че някой го е било грижа за теб. Това е едно от нещата, които доста ми липсват в този момент.

В " Игри на волята "  много сме си говорили на такива тематики, че всичко приемаш за даденост в действителния живот. Това са обикновените неща, които ги оценяваш едва когато ги нямаш. Включително и хората. Както и в този случай това е прекомерно късно. Майка ми знае, че каквото съм могъл съм направил, и за нея, и за фамилията. Тя ме е възпитавала цялостен живот и ме е научила на безусловно всичко, и аз съм й благодарен за това ", признава с болежка Димитър пред Нова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР