Димитър Марковски - защитник на бившия кмет на Младост Десислава

...
Димитър Марковски - защитник на бившия кмет на Младост Десислава
Коментари Харесай

Възможно е втори път да разпитват Александър Ваклин

Димитър Марковски - бранител на някогашния кмет на Младост Десислава Иванчева, не изключи опцията главният очевидец по делото Александър Ваклин да бъде разпитан още веднъж. Именно Ваклин подаде сигнал, че Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, както й Петко Дюлгеров, са желали пари, с цел да му придвижат план за градеж.

Повторният разпит, съгласно Марковски, можело да се организира поради изтеклите СРС-та в медиите. На тях се чува по какъв начин Ваклин приказва с мъж, чието име не е ясно, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според Марковски не било редно извадки от диалози със СРС-та да се появяват в медиите без да са били обсъждани в правосъдната зала.

Колкото до инспекциите по делото - Марковски не счита, че има проблем в това. Така, както се вършат инспекции в съда и прокуратурата, по този начин може да бъде тестван и ръководителят на Върховен касационен съд, разяснява Марковски.
Хубаво е, че има дебат по тематиката, тъй като очевидно има проблем. А институционалните кавги са отвън проблемите на отбраната, добави юристът. Марковски вижда обаче двоен стандарт в работата на апелативния спецсъд. И напомни, че когато Петко Дюлгеров е пуснат под "домашен арест ", втората инстанция не е отменила това решение в същия ден.

Прокурорът по делото Илиян Рангелов обаче изясни, че прокуратурата настояла Иванчева и Петрова да не излизат от ареста незабавно, тъй като имало заплаха да се укрият или да извършат друго закононарушение. Обвинителят не изключи и опцията Дюлгеров да поддържа обвинителната теза.

Колкото до изтеклите в общественото пространство диалози от СРС-та, Илиян Рангелов счита, че евентуално са същите, каквито има и по делото. Но занапред щяло да се открива кой е индивидът, който беседва с Александър Ваклин. Думите за договорка против 15 000 Рангелов разбирал като различен случай на корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР